10 kutyafajta, ami ideális futóknak

kutya,futás,edzés Forrás: Getty Images
Ha magadhoz vennél egy kutyust, de mindenképp olyat szeretnél, akivel jókat tudsz együtt futni, akkor nem árt tudnok, mely fajták azok, amik a legjobban passzolnak a futóstílusodhoz!

Eldöntötted, hogy kutyával szeretnél futni, ezért mindenképp olyan fajtát választanál, amelyik bírja a strapát, a heti többszöri hosszú vagy épp rövid távú futásokat? Szuper ötlet, és nemsokára meg is mutatjuk, melyik kutya milyen futásra ideális, ám előtte fontos, hogy tudd, hogyan is kezdj neki a kutyával futásnak.

Ha megvan a hű futótársad, érdemes vele egy viszonylag nyugodt futóterepen gyakorolni heti 3-4 alkalommal 4-5 kilométert. Mindenképp olyan helyet válassz, ahol hallja, érti, mit mondasz neki. Ha pedig már egy hete futjátok ezt a távot, akkor lassan lövelheted az adagot 1 kilométerrel, és ha ez is megvan, ismét jöhet az emelés. Egy hónap után pedig elérhetitek a napi 7-9 kilométeres távokat is.

Azt viszont vedd számításba hogy a szakértők szerint neked és a kutyának is kell a heti 1-2 pihenőnap!

Válaszd ki a tökéletes futópartnert!

JT Clough és Bryan Barrera professzionális kutyakiképzők, és Karen London, az állatok viselkedésével foglalkozó szakember, aki kutyákkal edz és fut rendszeresen, illetve az Amerikai Kennelklub együttesen összeállított egy listát arról, mely kutyákat milyen távú futásokra érdemes kiválasztani.