Gyorsabb bőröregedés és hajhullás? 7 látványos tünet, amelyet a D-vitamin hiánya okozhat a tél végeztével

Borítókép: Gyorsabb bőröregedés és hajhullás? 7 látványos tünet, amelyet a D-vitamin hiánya okozhat a tél végeztével Forrás: PhotoAlto/Frederic Cirou/Getty Images
Az D-vitamin jelentős hiánya általában tél végén jelentkezik, hiszen a hosszú, szürke hónapok miatt a szervezetünk csak igazán kevés mennyiséghez jutott. A D-vitamin pótlása rendkívül fontos, hiszen jelentős szerepet játszik az egészségünk megőrzésében, és a szervezetünk megfelelő működésében is, hiánya pedig olykor egészen látványos tünetekben jelentkezhet, mutatjuk is ezeket.

Miért fontos a D-vitamin?

A D-vitamin elengedhetetlen a csontok egészségéhez, rendkívül jelentős a szerepe a kalcium-anyagcserében, támogatja az immunrendszert, ezentúl hozzájárul az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez is. De nem lehet amellett elmenni, hogy segít szabályozni az inzulinszintet is, és a szervezetünk vírusok elleni fellépésért is felelős. Ezentúl a jó közérzet fenntartásához is elengedhetetlen, nem véletlen, hogy télen sokkal több ember szenved depresszióban, mint a nyári hónapokban. Azonban azt sokan nem is tudják, hogy rendkívül jelentős feladatot lát el a bőr egészségének fenntartásában is. Így a fényszegényebb hónapokban jelentkező hiánya könnyedén okozhat olyan jellegű tüneteket, melyek bizony szemmel láthatóak. Az ilyesfajta bőrön lévő vitaminhiány tünetei elsősorban tél végén, tavasz elején jelentkeznek, mikor is a bőrünk már hosszú hónapok óta nem jutott áldásos napfényhez.

Forrás: PublicDomainPictures/Pexels
Rendkívül fontos a D-vitamin pótlása.

Így pótold a D-vitamint

Fontos tudni, hogy a D-vitamin pótlása mind táplálékkiegészítők, mind pedig az adott vitaminban gazdag ételek fogyasztásával pótolható. Ilyenkor érdemes komolyabb figyelmet szentelni a D-vitaminban gazdag táplálkozásra. A tavasz közeledtével pedig a legjobb módja, hogy napfürdőzéssel, a szabadban töltött minél több idővel pótoljuk a szükségleteinket. Persze csak szigorúan fényvédő használatával!

Forrás: Unipatika.hu
NATURLAND D vitamin Forte tabletta, kattints a részletekért a képre!

Az alábbi galériában pedig hoztunk olyan látványos tüneteket, melyek D-vitamin-hiányra utalhatnak!