JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A B12-vitamin 8 egészségügyi előnye: visszafordíthatatlan következményei lehetnek hiányának!

Borítókép: A B12-vitamin 8 egészségügyi előnye: visszafordíthatatlan következményei lehetnek hiányának! Forrás: Getty Images/ ozgurkeser
A B12-vitamin kulcsfontosságú az egészség számos területén, hiánya azonban súlyos következménnyel járhat. Mutatjuk, mik az előnyei, és mi utal arra, hogy túl kevés van belőle a szervezetedben.

A B12-vitamin fontossága

A B12-vitamin, más néven kobalamin, egy esszenciális vitamin, amelyre a szervezetnek szüksége van, de nem tudja előállítani. Természetes formában megtalálható állati eredetű termékekben, de bizonyos élelmiszerekhez is hozzáadják, de tabletta formájában is kapható. Hogy pontosan milyen ételekben található meg, azt ide kattintva tudhatod meg!

A B12-vitaminnak számos szerepe van a szervezetben. Támogatja az idegsejtek működését, és szükséges a vörösvértestek képződéséhez és a DNS-szintézishez. A legtöbb felnőtt számára az ajánlott táplálékkiegészítés 2,4 mikrogramm, bár ez magasabb a terhes vagy szoptató nők esetében.

Forrás: natures's fintest
Nature's Finest B KOMPLEX CSOMAG étrend-kiegészítő: a B-vitaminok legminőségibb és biológiailag legelérhetőbb formája! Részletekért kattints!

Galériánkban mutatjuk, mik pontosan a B12-vitamin egészségügyi előnyei, lentebbi összeállításunkban pedig az árulkodó tüneteket mutatjuk a B12 hiányáról!

A B12 vitamin hiányának 11 legfontosabb tünete, amire érdemes figyelni 40 éves kor felett!