7 ital, ami segíti a fogyást: pörgetik az anyagcserét, égetik a zsírt és teltségérzetet adnak!

Borítókép: 7 ital, ami segíti a fogyást: pörgetik az anyagcserét, égetik a zsírt és teltségérzetet adnak! Forrás: Pexels/RDNE Stock project
Nemcsak bizonyos ételek, hanem italok is jelentősen hozzájárulhatnak testsúlyod csökkentéséhez. A hatékony eredményhez természetesen a megfelelő étrend mellett a mozgás sem elhanyagolható, de a következőkben bemutatott italok is sokat segíthetnek!

Egyes italok elősegíthetik a fogyást az anyagcsere javításával, felpörgetésével és egyéb egészségügyi előnyökkel is jár fogyasztásuk. Ha számodra fontos az egészséges életmód, bizony az sem elhanyagolható, mit iszol. Ne aggódj, nem csupán a víz a megoldás, ha fogyni szeretnél! Egyes italokról tudományos kutatások bebizonyították, hogy felpörgetik az anyagcserét, elősegítik a teltségérzetet és csökkentik az éhségérzetet, amelyek mindegyike elősegítheti a fogyást.

Forrás: Pexels/Pixabay
A víz is elősegítheti a fogyást.

A víz áldásos hatása

Mielőtt kitérnénk rá, milyen italokat válassz, ha fogyni szeretnél, elmondjuk, a víz hogyan segíthet ebben. A vízbevitel növelése az egyik legegyszerűbb módja az általános egészségi állapot javításának. A sok víz fogyasztása a derékbőségedre is jótékony hatással lehet azáltal, hogy az étkezések között jóllakottság érzésével tölt el, és növeli az elégetett kalóriák számát. A szakértők azt tanácsolják, hogy étkezések előtt igyunk meg egy pohár vizet, ezáltal csökkenthetjük a bevitt kalóriák számát, és elindulhat a súlycsökkenés.

Egy 48 túlsúlyos felnőtt bevonásával végzett tanulmány megállapította, hogy azok, akik 500 ml vizet ittak étkezések előtt, miközben alacsony kalóriatartalmú diétát követtek, 44%-kal többet fogytak 12 hét alatt, mint azok, akik nem ittak vizet étkezés előtt.

A hideg víz ivása növeli a nyugalmi energiafelhasználást, vagyis a pihenés közben elégetett kalóriák számát. Például egy 21 túlsúlyos gyermek bevonásával végzett vizsgálat kimutatta, hogy a nyugalmi energiafelhasználás akár 25%-kal is megnőtt 40 percig, miután testtömeg-kilogrammonként 10 ml hideg vizet ittak a gyerekek.

Íme 7 olyan ital, amely felpörgeti az anyagcserét, égeti a zsírt és segíti a fogyást!