JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

4 vitamin, ami jelentős szerepet játszik a fogyásban: ezekre ügyelj, ha a súlycsökkentés a cél!

Borítókép: 4 vitamin, ami jelentős szerepet játszik a fogyásban: ezekre ügyelj, ha a súlycsökkentés a cél! Forrás: Pexels/Annushka Ahuja
A fogyás nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt néhány ígéretesnek hangzó reklám előadja, hogy csak vegyünk be pár pirulát, és már ég is rólunk le a zsír. Van azonban néhány vitamin és ásványi anyag, amelyeket bevehetsz annak érdekében, hogy szervezeted a lehető leghatékonyabban működjön a fogyás érdekében.

A jól kiegyensúlyozott étrend képes kielégíteni a legtöbb tápanyagszükségletet. De ha korlátozó diétát tartasz, néhány biztonságos vitamin-kiegészítő hozzáadásával plusz lökést adhatsz ahhoz, hogy az egészséges fogyókúra lehetséges legyen. Emellett természetesen az elegendő alvás és a megfelelő mennyiségű testmozgás is elengedhetetlen a siker érdekében.

Forrás: natures's fintest
MATCHA POR BIO CSOMAG étrend-kiegészítő a zöld tea porrá őrölt leveleivel! Részletekért kattints!

Zöld tea kivonattal a fogyásért

Bár nem vitamin vagy ásványi anyag, de a zöld tea kivonat egyike azon kevés forgalomba hozott kiegészítőknek, amelyeket érdemes fogyasztani. A zöld tea növeli az energiafelhasználást és a zsírok oxidációját, valamint csökkenti a zsírtermelést és -felszívódást. Ennek a népszerű italnak a kivonata köztudottan erős flavonoid antioxidánsokat és koffeint is tartalmaz. Hat kontrollált klinikai vizsgálat elemzése azt találta, hogy a koffein önmagában vagy katechinekkel kombinálva jelentősen megnövelte az energiafelhasználást a placebóhoz képest.

Amikor a fogyásról van szó, nem minden vitamin és ásványi anyag egyenlő. Galériánkban mutatjuk, melyek segíthetnek megszabadulni a súlyfeleslegtől és megtartani az ideális testsúlyt!