Zöld tea a fogyásért? Elmondjuk, hogyan kellene innod

tea, teázás, Forrás: Unsplash/Vee O
A zöld tea nagyon egészséges, számtalan jótékony hatása van a szervezetünkre, és extra bónusz, hogy a fogyást is segíti - mondjuk is, hogyan!

A zöld teát évszázadok óta használják a hagyományos kínai és az ayurvédikus orvoslásban az emésztés könnyítésére, a sebek gyógyítására, a szív egészségének elősegítésére, a vércukor stabilizálásra, de nagyon hasznos a mentális egészség szempontjából is.

Ez mind nem csak hagyomány: több ezer tanulmány bizonyítja, hogy a zöld tea antioxidánsokat tartalmaz (amelyek akár nyolcszor erősebbek, mint a C-vitamin) és más anyagokat, amelyek segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és védenek a rák, a szívbetegségek, a cukorbetegség, valamint bakteriális és vírusos fertőzések ellen.

Mi a helyzet a fogyással?

Több tanulmány is készült azzal kapcsolatban, hogy a zöld tea gátolja a lipolízist, azt a folyamatot, amelynek során az étkezési zsírok (trigliceridek) lebomlanak a szervezetben. A trigliceridek lebomlásának gátlása megakadályozza a zsír felszívódását, így segít a hízás elkerülésében.

Arra azért érdemes figyelni, hogy ha natúr helyett ízesített zöld teát iszol, azok szinte mindig extra cukrot tartalmaznak, így kevésbé hatékonyak a fogyás szempontjából.