Krémes spenótos puliszka buggyantott tojással
Forrás: gatheranddine.com
Kevesebb, mint fél óra alatt elkészül. Pénztárcabarát. Kiadós és krémes. És még vegetáriánus is - már ha nem sütsz mellé egy jó kis oldalast, pár szelet bacont, vagy amit épp a hűtődben találsz. Jöhet a recept?
Krémes spenótos puliszka buggyantott tojással
Hozzávalók (4 adagra)
- 1 csészényi kukoricadara
- 4 csészényi víz
- 1/3 csészényi parmezán vagy romano sajt (reszelve)
- 1 ek. vaj
- 1 ek. olívaolaj
- 2 póréhagyma fehér és világoszöld részei (felkarikázva)
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 1 nagy csokor mángold vagy spenót
- 1 tk. friss kakukkfű (felaprítva)
- 4 buggyantott tojás só
Forrás: gatheranddine.com
Elkészítése
- Három csészényi vizet forralj fel egy lábasban, majd fokozatosan és folyamatosan kevergetve adagold hozzá a kukoricadarát, és sózd meg.
- Ha az összes vizet felszívta, öntsd hozzá a maradék egy csészényit is, és főzd nagyjából 20-30 percen keresztül.
- Add hozzá a parmezánt és a vajat, majd fűszerezd kedved szerint.
- Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított póréhagymát, sózd, borsozd, 5-10 perc alatt párold puhára, majd mehet bele a fokhagyma, a spenót és a kakukkfű. Ha összeestek a spenótlevelek zárd le alatta a hőt.
- Készíts buggyantott tojást, tálald ki a puliszkát, majd mehet rá a spenót és végül a tojás.
Forrás: gatheranddine.com