Krémes spenótos puliszka buggyantott tojással

puliszka,ebéd,vacsora,recept Forrás: gatheranddine.com
Kevesebb, mint fél óra alatt elkészül. Pénztárcabarát. Kiadós és krémes. És még vegetáriánus is - már ha nem sütsz mellé egy jó kis oldalast, pár szelet bacont, vagy amit épp a hűtődben találsz. Jöhet a recept?

Krémes spenótos puliszka buggyantott tojással

Hozzávalók (4 adagra)

  • 1 csészényi kukoricadara
  • 4 csészényi víz
  • 1/3 csészényi parmezán vagy romano sajt (reszelve)
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 póréhagyma fehér és világoszöld részei (felkarikázva)
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 nagy csokor mángold vagy spenót
  • 1 tk. friss kakukkfű (felaprítva)
  • 4 buggyantott tojás só
puliszka,recept,buggyantott tojás,ebéd,vacsora
Forrás: gatheranddine.com
Krémes spenótos puliszka buggyantott tojással

Elkészítése

  1. Három csészényi vizet forralj fel egy lábasban, majd fokozatosan és folyamatosan kevergetve adagold hozzá a kukoricadarát, és sózd meg.

  2. Ha az összes vizet felszívta, öntsd hozzá a maradék egy csészényit is, és főzd nagyjából 20-30 percen keresztül.

  3. Add hozzá a parmezánt és a vajat, majd fűszerezd kedved szerint.

  4. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított póréhagymát, sózd, borsozd, 5-10 perc alatt párold puhára, majd mehet bele a fokhagyma, a spenót és a kakukkfű. Ha összeestek a spenótlevelek zárd le alatta a hőt.

  5. Készíts buggyantott tojást, tálald ki a puliszkát, majd mehet rá a spenót és végül a tojás.

Forrás: gatheranddine.com

Koronavírus-járvány esetén is könnyen elkészíthető ebédek és vacsorák