Gőzölt tengerihal-filé mángolddal

Borítókép: Gőzölt tengerihal-filé mángolddal
Egészséges ínyencfogás akár az ünnepi asztalra is. Ráadásul 20 perc alatt kész.

Hozzávalók (4 személyre):
•4x15 deka tengerihal-filé (például lazac, tőkehal, rombuszhal)
• 4 nagy levél mángold
•2 nagy csokor friss zöldfűszer (például kapor, petrezselyem)
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 evőkanál citromlé
• só • bors

1. A mángoldleveleket mosd meg, tedd egy mélyebb tálba és öntsd le forró vízzel. Épp csak addig hagyd benne állni, amíg egy picit megpuhul, majd szedd ki és törlőpapírral szárogasd le.

2. A halszeleteket sózd, borsozd. Keverd össze az olívaolajat és a citromlevet, locsold meg vele a halat.

3. Minden mángoldlevélbe csomagolj egy szelet halfilét úgy, hogy a szeletek tetejére halmozz a zöldfűszerből, és alevelet alul hajtsd be, hogy ne essen szét gőzölés közben.

4. Egy párolóedény aljába önts vizet (ha nincs ilyen, egy wokot vagy nagyobb serpenyőt is használhatsz, amibe egy rácsot helyezel), tedd a rácsra a halszeleteket és lefedve kábé 10 perc alatt gőzöld puhára. A lazac akkor jó, ha a színe rózsaszín lesz. 


5. Tálaláskor kínálhatsz mellé párolt rizst és szójababcsírát.

Szöveg: Szentkláray Alexandra, fotó: Europress/Stockfood