Ha eddig nem sikerült pont jó buggyantott tojást főznöd, most fog!

buggyantott tojás,tojás,recept,reggeli,vacsora,jamie oliver Forrás: pinterest
Kevesen vállalkoznak rá, hogy buggyantott tojást készítsenek, pedig nem olyan bonyolult feladat, mint amilyennek tűnik. Mutatunk három módszert, amivel otthon is abszolválhatod, maximum majd nem árulod el a vendégeidnek hogyan is készítetted.

Az eredeti buggyantott tojás így készül:

  • Forralj vizet, sózd meg, adj hozzá egy kupak ecetet, vedd vissza alatta a lángot úgy, hogy a víz épp csak gyöngyözzön.

  • Üsd a tojást egy tálba, egy kanál segítségével készíts a lábasban vízörvényt és pontosan a közepébe öntsd bele a tojást.

  • Hagyd, hogy az örvény egy burkot képezzen a fehérjéből, ami bevonja majd a tojássárgáját.

  • Főzd pontosan 3 percig.

Nem agysebészet, de tény, hogy igényel némi rutint az eredeti verzió elkészítése. Azonban a jó hír, hogy három egyszerű módszerrel ugyanolyan tökéletes buggyantott tojást készíthetsz, mint a profik.

A merőkanalas verziót úgy készítheted el, ha forralsz vizet, sózod, ecetet öntesz bele, majd a lábasba süllyesztesz egy merőkanalat és a tojást óvatosan ebbe öntöd bele, majd az eredeti verzióhoz hasonlóan 3 percig főzöd alacsony hőfokon.

buggyantott tojás,tojás,recept,tippek,reggeli,vacsora
Forrás: pinterest
A merőkanalas verzió...

A többi módszert Jamie Olivertől láthatod az alábbi videóban, aki szerint az ecet teljesen felesleges a tojás főzővizébe és hogy a buggyantott tojás sikere abban rejlik, hogy friss tojással kell dolgozni, illetve, hogy mindig gyöngyöző vízben kell őket megfőzni.

  1. A tojásokat egyenként üsd bele egy-egy tálba, majd óvatosan és persze szintén egyenként öntsd át őket a gyöngyöző vízbe, majd főzd őket 3 percig.

  2. Ha nincs otthon friss tojásod, szerinte a következőket teheted: készítsd az eredeti recept szerint…

  3. Fogj egy darab folpackot és tedd bele egy tálba, nyomkodd bele, olajozd ki, üsd bele a tojást, majd készíts belőle egy kis csomagot úgy, hogy a fólia tetejére kötsz egy csomót. Majd a kis csomagocskákat megfőzöd a gyöngyöző vízben.

A harmadik módszer előnye, hogy tényleg egyszerűen hozhatsz létre tökéletes formájú tojásokat és még kedvedre is ízesítheted őket, chilivel és egyéb fűszerekkel, szószokkal. Hátránya viszont, hogy egy csomó felesleges szemetet termelsz vele.

Ha kedveled a tojásételeket, akkor ezt a kapribogyóval és lila hagymával töltött tojást is érdemes kipróbálnod.