Már virágzik az orgona: mutatjuk, milyen fantasztikus dolgokat készíthetsz belőle

Idén, az igazán korai melegnek köszönhetően, már számos helyen kinyílt az orgona, ez pedig végérvényesen annak a hírnöke, hogy közeledik a nyár. Azonban azt sokan nem tudják, hogy az orgonából kiváló ecet, esetleg lekvár, netalán édesség, sőt még immunerősítő főzet is készülhet. Bár az ízét tekintve sokan keserűnek tartják az orgona virágát, mégis sokan azt állítják, hogy bizony jól elkészítve igazán finom is lehet. Azonban arra elengedhetetlenül fontos odafigyelni, hogy mindenképpen tiszta, szennyeződésektől mentes környezetből szedjük az adott virágot.

Előkészítés
Az előkészítés folyamata nagyon fontos, ugyanis érdemes korán reggel – a harmat előtt – vagy kora este végezni a szüretet. A szakértők szerint pedig érdemesebb a fehér, már teljesen kinyílt virágokat leszedni, mivel azoknak zamatosabb az ízvilága. Majd virágokat egyenként kell eltávolítani a szárról. Ezt követően a leszüretelt virágokat meg kell mosni, és le kell öblíteni egy szűrőben. Majd hagyjuk teljesen megszáradni, száradást követően pedig számos ínycsiklandó finomságot készíthetünk belőle.
Így használd fel az orgonát, isteni főzeteket készíthetsz belőle!
- "A kamaszlányok fele érzi magát kevésbé szépnek a social media hatására" - Megérkezett a Testkép podcast 3. évada B. Nagy Réka énekesnővel és Fóris Szandra pszichológussal A Testkép harmadik évadának nyitóepizódjában a közösségi média testképre gyakorolt hatásait vizsgáltuk szakértő vendégünkkel,...