JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Már virágzik az orgona: mutatjuk, milyen fantasztikus dolgokat készíthetsz belőle

Borítókép: Már virágzik az orgona: mutatjuk, milyen fantasztikus dolgokat készíthetsz belőle Forrás: Pexels: pelageina zelenina
Úgy vélem, hogy sokak kedvenc virágai közé tartozik a méltán szeretett, fantasztikus illattal megáldott orgona. Számomra az igazán jó idő kezdetét mindig ez a csodálatos illatfelhő jelentette, hiszen nem véletlen, hogy a tavasz talán legnépszerűbb virága az orgona. Azonban azt sokan nem tudják, hogy bizony még a szervezetünk számára is egészséges lehet, mutatjuk is, hogy miként érdemes fogyasztani.

Idén, az igazán korai melegnek köszönhetően, már számos helyen kinyílt az orgona, ez pedig végérvényesen annak a hírnöke, hogy közeledik a nyár. Azonban azt sokan nem tudják, hogy az orgonából kiváló ecet, esetleg lekvár, netalán édesség, sőt még immunerősítő főzet is készülhet. Bár az ízét tekintve sokan keserűnek tartják az orgona virágát, mégis sokan azt állítják, hogy bizony jól elkészítve igazán finom is lehet. Azonban arra elengedhetetlenül fontos odafigyelni, hogy mindenképpen tiszta, szennyeződésektől mentes környezetből szedjük az adott virágot.

Forrás: Наталия Митрофанова/Pexels

Előkészítés

Az előkészítés folyamata nagyon fontos, ugyanis érdemes korán reggel – a harmat előtt – vagy kora este végezni a szüretet. A szakértők szerint pedig érdemesebb a fehér, már teljesen kinyílt virágokat leszedni, mivel azoknak zamatosabb az ízvilága. Majd virágokat egyenként kell eltávolítani a szárról. Ezt követően a leszüretelt virágokat meg kell mosni, és le kell öblíteni egy szűrőben. Majd hagyjuk teljesen megszáradni, száradást követően pedig számos ínycsiklandó finomságot készíthetünk belőle.

Így használd fel az orgonát, isteni főzeteket készíthetsz belőle!