Ötletes snackek karácsonykor? Körülnéztünk a TikTokon pár szuper receptért!
Ha szeretnél túllépni az olyan klasszikus sós és édes vendégváró falatokon, mint a kaszinó tojás vagy a baconbe csavart aszalt szilva, nem árt körülnézni az olyan platformokon, mint a TikTok, ami csak úgy hemzseg az ötletesebbnél ötletesebb karácsonyi receptektől.
Lássuk, hogy nekünk melyek lettek a kedvenceink!
Karácsonyfa sós falatként
A karácsonyfa mint motívum több videóban is megjelenik. Ha te inkább a sós ízeket kedveled, akkor csak pár hozzávalóra és egy kis kézügyességre lesz szükséged ahhoz, hogy ezt a finomságot elkészítsd. Két réteg leveles tészta közé kenj egy kis paradicsomszószt, amit érdemes sóval és zöldfűszerrel ízesíteni, helyezz rá sonkát és sajtot. Hosszában vágd fel csíkokra, és minden csíkból pár egyszerű mozdulatból varázsolj karácsonyfát. Ha megsült, a tetejére csillag formából vágj egy sajtot, majd helyezd őket egymás mellé. Voilá, kész is a remekmű! Ami még finom is!
Édes kis tobozok
Ha inkább az édes ízek vonzanak, tudunk egy szuper édes előételt is, amit akár desszertnek is bevethetsz. Darált háztartási kekszből és krémsajtból készíts masszát, majd formázz belőlük ovális toboz formát. Tedd a mélyhűtőbe, és miután megdermedt, csokis gabonapehellyel dekoráld körbe, mintha egy igazi toboz lenne. Ezután tedd újra a hűtőbe, és ha kész, szórd meg porcukorral, hogy elérd a havas hatást. Aprólékos munka, de hidd el, megéri! A vendégek biztosan le lesznek nyűgözve tőle!
Karácsonyfa kaporral?
Bizony, ez a recept is működik! Nem kell hozzá más, csak egy kevés reszelt sajt, főtt tojás, krémsajt, amit sóval és borssal keverj jól össze. Lapka sajtból formázz fenyőfát, töltsd meg a masszával, és mártsd kaporlevélbe. Kész is vannak a finom kis karácsonyfák!
Zserbógolyó
A klasszikusok sem maradhatnak ki a sorból, viszont könnyen feldobhatod a hagyományos recepteket, ha viszel bele egy kis csavart is. Például, ha a zserbót nem sütve készíted el, hanem finom kis golyóként.
Ehhez nincs szükséged másra, csak hogy darált kekszet darált dióval és kevés baracklekvárral összekeverj, és formázz golyókat masszából. Hűtsd le őket a mélyhűtőben, és közben gőz fölött olvassz fel egy kis csokoládét, amit egy kanál étolajjal tehetsz igazán fényessé. Mártsd a hideg golyókat a csokiba, majd szórj rájuk még egy kis darált diót, és tedd a mélyhűtőbe. Szuper alternatíva, ha szereted a zserbó ízét, de nem szeretnél órákig a sütéssel bajlódni!
Trükkös karácsonyi ital
Ha megszomjaztál az édes és sós falatok után, végy egy kisebb, kerek poharat, celluxszal ragassz bele egy kisebb rozmaring ágat fejjel lefele, és öntsd egy kevés vizet a pohár aljára. Tedd a fagyasztóba, és ha a víz megfagyott, távolítsd el a ragasztószalagot a rozmaringról. Innentől kezdve kedved szerint variálhatod, akár gin-tonikot vagy bármilyen alkohol italt tehetsz bele, a rozmaring úgy fest majd középen, mint egy kis fenyőfa. Az összhatást ehető csillámporral dobhatod fel, amit cukrászkellék boltokban tudsz beszerezni. A végeredmény szerintünk így lesz igazán ünnepi!