3 karácsonyi torta, amit imádni fog a vendégsereg: kettőt még sütni sem kell!

Borítókép: 3 karácsonyi torta, amit imádni fog a vendégsereg: kettőt még sütni sem kell! Forrás: Image Professionals GmbH/ Getty Images
Az ünnep legfőbb attrakciója lehet egy szép és gusztusos torta – akár sütés nélkül is odavarázsolhatod az asztalra.

Ez a cikk az Éva Magazin 2103-as Adventi lapszámában jelent meg először „Karácsonyi torták" címmel. Tudtad, hogy korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!

CSOKIS-PISZTÁCIÁS TORTA

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 3 óra

HOZZÁVALÓK:

  • 7 tojássárgája
  • 7 tojásfehérje
  • 30 deka porcukor
  • 12 deka kakaópor
  • 3 deka liszt

A KRÉMHEZ:

  • 10 deka őrölt pisztácia
  • 6 tojássárgája
  • 4 deci (legalább 30 százalékos) tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál keményítő
  • 2 teáskanál zselatinpor

1. A 7 tojássárgáját a porcukorral verd habosra és világosra, és szitáld hozzá a lisztet.

2. A tojásfehérjét verd kemény habbá és forgasd a csokis krémhez.

3. Öntsd a tésztát két sütőpapírral kikent, 18 centis, kerek tortaformába.

4. Süsd a tortákat 160 fokos sütőben kábé 25 percig (támaszd ki a sütőajtót résnyire egy fakanállal). Hagyd kihűlni.

5. A krémhez keverd össze a tejszínt a tojássárgájával, a keményítővel, a zselatinporral és a pisztáciával. Állandó keverés mellett közepes lángon sűrítsd be a krémet. Cukrozd ízlés szerint.

6. Hűtsd le a krémet a hűtőben.

7. Ha teljesen kihűlt a tortalap és a krém, kend meg a krém felével az egyik tortalapot, majd helyezd rá a másikat és kend meg a krém másik felével.

8. Marcipánból vagy fondantból szaggass ki karácsonyfákat, hagyd megszáradni és díszítsd velük a tortát.

Forrás: Goran Boshkovski/ Getty Images

FEHÉR CSOKIS CHARLOTTE TORTA

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 perc + 5 óra hűtés

HOZZÁVALÓK (18 CENTIS FORMÁHOZ):

  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • fél kiló mascarpone
  • 2 deci (legalább 30 százalékos) tejszín
  • 20 deka fehér csoki
  • 3 lap zselatin
  • 2,5 deci (legalább 30 százalékos) tejszín
  • habfixáló

A SZIRUPHOZ:

  • 1,5 deci porcukor
  • 3 deci víz

1. A mascarponét, a 2 deci tejszínt, a fehér csokit és a zselatint olvaszd össze és tedd a hűtőbe, amíg megszilárdul.

2. Sütőpapírral bélelj ki egy 18 centis tortaformát.

3. 3 lap zselatint áztass be vízbe.

4. Forrald össze a porcukrot és a vizet, és mártsd bele a babapiskóta nem cukrozott felét.

5. Állítsd a babapiskótákat a szirupos felükkel a forma oldalához, a maradékot oszd el a tortaforma alján.

6. Töltsd a krémet a formába.

7. A tejszínt verd fel a habfixálóval és kanalazd a torta tetejére.

8. Tedd a hűtőbe a tortát pár órára vagy egy éjszakára.

9. Tálald kókuszos desszertgolyókkal a tetején.

Forrás: Violet711/ Getty Images

GESZTENYEMOUSSE TORTA

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc + 5 óra hűtés

HOZZÁVALÓK (20 CENTIS TORTÁHOZ):

  • 15 deka csokis zabkeksz
  • 6 deka margarin
  • 6 lap zselatin
  • 25 deka gesztenyepüré
  • 1 evőkanál fehér rum
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3,5 deci (legalább 30 százalékos) tejszín
  • 15 deka (legalább 70 százalékos) étcsoki

1. A zselatint áztasd be vízbe.

2. A kekszet törd morzsává és keverd el az olvasztott margarinnal. Nyomkodd egy sütőpapírral kibélelt csatos forma aljába és tedd be a hűtőbe.

3. A pürét, a rumot, a por cukrot, a zselatint és a tejszínt olvaszd össze és töltsd a kekszalapra.

4. Tedd a hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.

5. Másnap olvaszd fel az étcsokit vízgőz felett, és vond be vele a tortát. Tedd vissza a hűtőbe, amíg a csokiréteg megszilárdul.

6. Tálald rumba áztatott cseresznyével.

Forrás: Getty Images

Az alábbiakban pedig 4 karácsonyi receptet hoztunk, melyek még a diétádba is beilleszthetők!

Már kapható az ÉVA ADVENT! Keresd az újságárusoknál vagy a képre kattintva!