Borítókép: Pilát Gábor: Az életed most kezdődik, minden más csak emlék Forrás: Pixabay.com/ Jills

Pilát Gábor: Az életed most kezdődik, minden más csak emlék

Minden gyötrelmed egy korábbi ballépésed következménye.

Furcsán vagyunk összerakva mi emberek.

Időnként az a személy is távoli emléknek tűnik, akivel tegnap jártál, időnként pedig a saját életedben a magad sérelmére elkövetett jogtalan behatolásnak éled meg a volt párkapcsolatodat, ami csak időben ért véget, térben azonban nem.

Lázadó szemszögből nézve a házasság a társadalmi elvárás jelképe, míg a válás a szabadságé.

Vallási nézőpontból az ellenkezője. Aztán vannak olyanok, akik vallják, hogy a történelemben minden kétszer kerül színre. Egyszer dráma, egyszer bohózat formájában.

Melyik az igazság?

Olyanok is akadnak, akiknek elég, hogy meg tudják egymást nevettetni és megértik egymást az ágyban, miközben a hagyományos és romantikus értelemben vett szerelem nem igen szerepel a kapcsolatukban, de van, akiket csaupán a szükség tart össze, vagy az, hogy mindegyik csendben összejátszik a párja el nem ismert vágyaival.

Hol az igazság?

A kívülállók számára ilyenkor persze teljesen érthetetlen, hogy mitől tartós a kapcsolat, melyben együtt él a fogoly és a börtönőr, a kalandokra vágyó és az otthon ülő, vagy a szépség és a szörnyeteg. Mindegy is, az ő életük. Ha nem tetszik, változtatnak. Ha nem, akkor még a helyükön vannak.

Egy biztos: minden gyötrelmed egy korábbi ballépésed következménye.

Ha ezért hibáztatod magad, vagy ugyanazt a hibát követed el ismét, az a következő ballépés. Viszont az életed most kezdődik, minden más csak emlék.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor