Legyél Te a rendező életed filmjében!

Borítókép: Legyél Te a rendező életed filmjében! Forrás: GettyImages/Klaus Vedfelt
Az utadon egyvalami állíthat csak meg: a kudarctól való félelmed.

A problémák az életünkben olyan sormintát alkotnak, mint a sivatagban a homokdűnék. Méretük és sorrendjük természetesen attól függően változhat, hogy milyen irányból és mennyire intenzíven fúj a szél, de létük elrendelt. A sivatag már csak ilyen.

Az élet pedig olyan, hogyha elfogadod a kiszámíthatatlanságát, de figyeled az ismétlődéseket, akkor néha beülhetsz a rendezői székbe, és nem kell mindig színészként eljátszanod a rád osztott szerepet.

Ami még fontosabb, hogy ekkor a problémák kihívásokká, megoldásra váró feladatokká, vagy a jelen helyzetben ugyan megoldhatatlan, de elfogadható körülményekké szelídülnek.

A két legnagyobb hiba talán az, hogy az életben olyan dolgokra akarunk ráhatást gyakorolni, amire nincs ráhatásunk, ezzel szemben amire meg van, ott nem aknázzuk ki teljesen a lehetőségeinket. A szélfúvásra nincs hatásunk, de a szél erejét és energiáját kitűnően fel tudjuk használni.

Ha például keresed a szerelmet, de sehol nem találod, akkor lehet hogy, valamit még meg kell találj előtte. Pontosabban valakit.

Magadat, mert vannak helyzetek, amikor nem csupán tanácsos, hanem kihagyhatatlan is a célon kívül, az oda vezető út állomásaira is odafigyelni. Megállni, elidőzni, magadba szippantani az állomás illatát, és miután megpihentél, csak utána nekivágni a következő szakasznak.

Az úton csak egyvalami állíthat meg, téríthet el, vagy fordíthat vissza, az pedig a kudarctól való félelmed. Ha ez a félelem valahogy közel férkőzik hozzád, vagy rád telepszik, akkor se rettenj meg, csak riogat. Nincs hatalma feletted, ezt “ő” is tudja. Tisztában van azzal, hogy képességei korlátozottak, ugyanis léte csupán mentális. A Te felhatalmazásod nélkül sosem tud megjelenni a fizikai valóságban.

A mondás szerint mindig a virradat előtti óra a legsötétebb, de utána mindig kisüt a Nap.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod
itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor