Nem jött be a randi, kifizettette a vacsorát

Borítókép: Nem jött be a randi, kifizettette a vacsorát Forrás: Unsplash.com/Hitesh Dewasi
A félresikerült estét meglepő fordulat követte, legalábbis Fiona számára. Elmeséli.

Könnyen előállhat az a helyzet, amikor hosszas levelezgetés, üzenetváltás és telefonhívás után a várva várt személyes találkozás nem egészen úgy sikerül, ahogyan azt eltervezed. Nem is biztos, hogy meg tudod magadnak fogalmazni az okát, egyszerűen csak azt érzed, hogy valami nem stimmel és nem is igazán szeretnél második esélyt adni a randipartnerednek. Fionával is valami hasonló történt, egy aprócska, ám annál meglepőbb különbséggel. Elmeséli.

„Először el se akartam hinni, hogy tényleg meglépett egy ilyet. Előző este csak ültünk az étteremben és percről perce egyre biztosabb voltam benne, hogy nem akarok tőle semmit. Nyilván ő is érezte a tartózkodásomat, ahogy egyre jobban „bezárultam”. De nem is ez az érdekes. Befejeztük a vacsorát, kikérte a számlát, én pedig többször is rákérdeztem, hogy ne fizessem-e ki a rám eső részét. Vagy ha neki úgy szimpatikusabb, meg is felezhetjük az összeget. Ám- akkor még - ragaszkodott hozzá, hogy ő állja az egészet, én pedig nem erőszakoskodtam tovább.

Utólag már azt mondom, lehet, hogy azt kellett volna.

Másnap ugyanis kiszámlázta nekem a számla felét, „félresikerült randi” közleménnyel. Gondolhatjátok, mennyire le voltam döbbenve. Amikor pedig kérdőre vontam, azt felelte, ez nem a pénzről szól, számára ez egy elvi kérdés. Nem hiszem el" – fakadt ki a lány.

Az internet népe azonban megosztott véleményen volt: többek is egyetértettek a fiú álláspontjával, hősiesnek titulálva a lépését.

Te, hogy látod? Mit tettél volna hasonló helyzetben?

Galériánkban további, meghökkentő fordulatot vett randikról olvashatsz!