A morzsaszórástól a kispadra ültetésig - Új randitrendek, amik nem igazán vezetnek jóra

Borítókép: A morzsaszórástól a kispadra ültetésig - Új randitrendek, amik nem igazán vezetnek jóra Forrás: Getty Images
Nagyanyáink idejében a randizásnak még szigorú etikettje volt: a fiúk hosszasan udvaroltak, mire elnyerhették az áhított hölgy kegyeit. Persze ámítók, szélhámosok akkoriban is léteztek, akik mesterei voltak a szavaknak és a szép ígéreteknek. Napjainkra azonban teljesen új és nem feltétlenül jó trendek jelentek meg a randizási szokásokban, és sajnos, sokkal több a manipulációs lehetőség is. Összegyűjtöttük, melyek is ezek!

Randiappok és Instagramon való megközelítés

Számtalan randiapp létezik, melyekkel önmagukban nincs is semmi gond. A probléma azzal van, hogy sokan teljesen másnak adják ki magukat ezeken a felületeken, mint akik valójában. Sokszor a kapcsolat éppen ezért el sem jut a személyes találkozásig, hiszen a szélhámos akkor azonnal lebukna. Ám valahogyan mindig sikerül neki elaltatni a gyanakvást és az áldozat szépen besétál a csapdába.

Sokan nem is randialkalmazásokon keresztül, hanem Instagramon próbálkoznak: egyszerűen csak küldenek egy DM-et vagy posztolnak egy dögös szelfit, majd folyamatosan csekkolják, hogy a kiszemelt megnézte-e már a történetet.

Kispadra ültetés

Ez egy újabb borzalmas randizási szokás, amikor is tegyük fel, hogy tényleg bejön egy srác, de arra az esetre, ha rosszul alakulnának a dolgok egy másik fiút is hitegetsz. Na, ez a kispadra ültetés, ami tulajdonképpen egy kapcsolat végére való felkészülés, úgy, hogy más lehetőségeket is talonban tartasz.

Breadcrumbing

A „morzsaszórás” lényege, hogy éppen csak annyira fejezzük ki az érdeklődésünket a kiszemeltünk felé, hogy a figyelmét megtartsuk. Amikor lanyhulni kezd az érdeklődés, elég egy reagálás a történeteidre vagy pár sor, pont, amikor már elfelejtenéd, vagy nyitnál valaki más felé. Ha egy profi morzsaszóróval állsz szemben, sosem fogod tudni megkülönböztetni, hogy most éppen tényleg nagyon elfoglalt vagy egyenesen ignorál téged. A „breadcrumbing”, azaz a morzsaszórás egyike a narcisztikus emberek érzelmi bántalmazó eszközeinek.

Preston Ni coach megvezetésként jellemzi a morzsaszórást, amely során az érdeklődés, csábítás és flörtölés felszínes gesztusaival a manipuláló fél felkelti a másik ember reményeit, amelyeket végül sohasem teljesít be, és csalódást okoz hamis elvárások ébresztésével, üres ígéretekkel és a másik magára hagyásával (érzelmileg és/vagy fizikailag).

Nézd meg, melyek a morzsaszórás tipikus jelei!