Megtaláltam a szerelmet, az exem viszont őrülten zaklat

Borítókép: Megtaláltam a szerelmet, az exem viszont őrülten zaklat Forrás: pixabay.com
"Negyvennégy éves vagyok. Van három gyerekem. Csak most fordult az életem jobbra, bár az expasim mindent elkövet, hogy ez ne így legyen. " Dóri története.

A fiam és a lányom az első, a legkisebb fiam pedig a második kapcsolatomból született. Az első házasságom sajnos tragédiával végződött, egy autóbaleset következtében megözvegyültem. Még teljesen a padlón voltam a gyásztól, amikor Ferkóval összehozott a sors. KeMegtaláltam a szerelmet, az exem viszont őrülten zaklatdvesnek és figyelmesnek tűnt, úgy láttam, mellette képes leszek összeszedni magamat és folytatni az életet.

Hamar kiderült, hogy Ferkó nem az a csupaszív férfi, akinek az első hónapokban mutatta magát. Eleinte a gyerekeimet kezdte ki, aztán egyre inkább engem is. Enyhe gúnyolódással indult a dolog, később éles összeütközésekkel folytatódott. Dühkitörései voltak. Mindig mindenben neki kellett hogy igaza legyen. Állandóan korlátozni akarta őket is, engem is, kezdve azzal, hogy mit eszünk, egészen addig, hogy hova mehetünk az ő engedélyével. Félig már kiábrándultam belőle, amikor kiderült, hogy teherbe estem. Szörnyen kiborultam, de eszembe nem jutott volna elvetetni. Hátha megjavítja a dolgokat köztünk, gondoltam.

Ahogy lenni szokott, egyáltalán nem javította meg.

Öt évet bírtam ebben a pokolban. A legkisebb fiam kettő volt, amikor végül fogtam a gyerekeket és néhány cuccot, és elköltöztem tőle. Éktelen haragra gerjedt. Hónapokon keresztül fenyegetőzött, hogy ha nem megyek vissza hozzá, nagyon nagy baj lesz, de nem ijedtem meg tőle. A legkisebb miatt sajnos kapcsolatban maradtunk, de mivel őt szerette, úgy gondoltam, nem árt a gyereknek, ha az apja megmarad.

Két évig voltam egyedül, Ferkó hol agresszívebb volt, hol békén hagyott, amikor megismerkedtem Péterrel.

Mintha Ferkó szöges ellentéte lett volna. Eleinte gyanakodva tekintettem rá a rossz tapasztalatok miatt, de ő tényleg az volt, akinek mutatta magát: nem túl magasan iskolázott, ugyanakkor okos, művelt, kedves, szelíd, és szeretetreméltó ember. Az első pillanattól a tenyerén hordozott. Sosem korlátozott semmiben, azzal találkoztam, akivel akartam. Ha kértem, eljött értem autóval bárhová. Mindenben támogat. A gyerekeim imádják, játszik és tanul velük, vigyáz rájuk, ha kell. Azt hittem, álmodom, de a herceg mégis eljött értem fehér lovon, még ha kicsit későn is.

Ferkó előtt titkoltam egy darabig a kapcsolatot, de miután közös lakást vettünk, kénytelen voltam a tudtára adni. Nem lehet leírni, hogy mit rendezett. Fizikailag sosem bántott előtte, de akkor nagyon közel volt hozzá, hogy megüssön. Hogy én mit képzelek. Egy ilyen emberrel. Hát ez egy primitív barom. Hogy én közel engedem hozzá a közös gyerekünket, na azt ő sosem fogja engedni. Csak a holttestén keresztül. Vagy az enyémen, neki mindegy. Ő ezt egyszerűen nem hagyhatja annyiban.

És nem is hagyja. Napi átlag hatvan telefonhívásom van tőle, időnként ennek a kétszerese. Ha néha felveszem, artikulátlanul bömböl és kurvázik. Fenyegető emaileket ír. Egyszer odajött a házunkhoz, és megfenyegette Pétert. Máskor kocsival követ, megelőz, dudál.

Az egyik barátnőm előtt is üvöltözött velem az utcán, szóval az sem zavarja, ha szemtanúk vannak.

Úgy viselkedik, mint egy eszelős, és félek, hogy ez egyre csak romlani fog.

Péter és én gyűjtjük a bizonyítékokat és fontolgatjuk a feljelentést. Nem szívesen csinálok ilyet a gyerekem apjával, de muszáj. Egyszerűen nem fogja fel, hogy magának árt mindennel, amit tesz. Ha másként nem megy, távolságtartási végzést is kérek. Többé nem hagyom, hogy még egyszer tönkretegye az életemet és a gyerekeim sorsát egy degenerált elmebeteg.

Hírességek, akik családon belüli erőszakot követtek el: