Spenótokat tanítottak meg e-mailt küldeni

Borítókép: Spenótokat tanítottak meg e-mailt küldeni Forrás: Pixabay
Bármilyen hihetetlenül is hangzik, tudósok nanotechnológia segítségével okosítottak fel spenótokat, amelyek így üzenetek küldésére váltak képessé.

Létezik egy spenótültetvény az Egyesült Államokban, amelynek növényeit a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói a nanotechnológia révén képessé tettek arra, hogy e-maileket küldjenek – írta az Euronews angol nyelvű kiadása.

A növények nem irodai munkát végeznek: a talajban olyan nitrogéntartalmú vegyületek után kutatnak, melyek robbanóanyagokban is megtalálhatók. Ha a felokosított spenótrendszer érzékeli ezt az aromás vegyületet, akkor jelzést küld róla a szakembereknek.

“A növények nagyon jó analitikai eszközök” – mondta Michael Strano, a kutatást vezető professzor.

A spenótokat elsősorban a különleges vegyület utáni kutatásra nevelik, de a tudósok abban reménykednek, hogy a módszert másfajta munkához, például a szennyezések, illetve az ökológiai változás nyomonkövetéséhez is felhasználhatják.

“A növények kiterjedt gyökérhálózattal rendelkeznek, emellett folyamatosan mintát vesznek a talajvízből" – érzékeltette a spenótok tudományos jelentőségét Strano.

Forrás: hvg.hu

Íme 5 szobanövény, amely fantasztikus hatással van az egészségedre!