JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

12 kérdés, ami segít, ha nem tudod eldönteni, szakítanod kell-e

Borítókép: 12 kérdés, ami segít, ha nem tudod eldönteni, szakítanod kell-e Forrás: unsplash / @fwed
Lehet, hogy lejárt a szavatosságotok? Vagy ez csak átmeneti hullámvölgy? Idő előtt adod fel, ha most kiszállsz vagy felesleges minden perc, amit párterápiával töltenétek?

„Régen az emberek nem adták fel ilyen könnyen” – hangzik el milliószor a mondat, mikor arról búsongunk, hogy manapság az egekbe szökött a válások száma és a kapcsolatokról sokszor az első komolyabb döccenőnél könnyűszerrel mondanak le a szerelmesek.

A helyzet persze ennél összetettebb. Hajlamosak vagyunk elkövetni azt a hibát, hogy a kisebb akadályok helyett a könnyebb utat választjuk, mert talán nem is tudjuk, hogy lehetne valójában fenntartani egy épkézláb kapcsolatot, a menekülés pedig gyors megoldásnak tűnik.

De arra is bőven van példa, hogy ordító jelei vannak: lépni kéne, mégis hosszú ideig hezitálsz. Ha a másik érezhetően függ tőled, nem akarod megbántani, kerülni akarod a kellemetlenségeket, elkezdődik a halogatás. Ennél is nehezebb a döntés, ha már együtt éltek, esetleg közös kutya vagy gyerek is van a képletben, még alaposabban át kell gondolnod, mi a legjobb forgatókönyv.

Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak, hogy ne légből kapott döntés legyen a szakítás!

Ha sikerült dűlőre jutnod és úgy érzed az lesz a legjobb, ha lezárod a kapcsolatod, nagy valószínűséggel meg fog viselni - annak ellenére is, hogy te határoztál így.

Hogy teheted túl magad a szakítás 7 fajtáján?