JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

6 tipp, amivel környezetbarát kerted lehet minimális befektetéssel

Borítókép: 6 tipp, amivel környezetbarát kerted lehet minimális befektetéssel Forrás: Getty Images
Nem titok, hogy a Föld ökológiai válsággal néz szembe. Például a vadon élő állatok populációja 69 százalékkal csökkent 1970 óta. Ez egy nagy probléma, amellyel a világ népessége szembenéz. Könnyen tehetetlennek érezhetjük magunkat, amikor azzal szembesülünk, hogy mi, magánemberként tudatosak vagyunk, de a nagyobb vállalatok, szervezetek nem. Mindazonáltal mindannyian, kicsiben vagy nagyban, szerepet vállalhatunk a biológiai sokféleség támogatásában – különösen, ha van kertünk.

A kert olyan kiváltság, amelyhez nem mindenki férhet hozzá, ezért ha elég szerencsés vagy, hogy rendelkezel egy udvarral, vagy akár egy pici szabadtéri területtel, feltétlenül csatlakozz a biológiai sokféleségért folytatott harchoz!

Dr. Darren Naish zoológus, író és a Prehistoric Planet vezető tanácsadója a közelmúltban megosztott néhány tippet a Twitteren a természetbarát udvar létrehozásával kapcsolatos tapasztalataiból. Amint azt sikere is mutatja, a biodiverzitást támogató kert létrehozása sokak számára vonzó természetvédelmi törekvés, amely akár esztétikus és izgalmas is lehet.

A következőkben bemutatunk 6 tippet, amivel a biodiverzitást támogathatod a kertedben!