JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Az aloe vera 9 jótékony hatása: nem csak lakásod éke lehet ez a csodanövény!

Borítókép: Az aloe vera 9 jótékony hatása: nem csak lakásod éke lehet ez a csodanövény! Forrás: Unsplash/pisauikan
Bizonyára sokan gondoznak otthonukban aloe verát, és azt is jó néhányan tudják, hogy számos dolog miatt lehet hasznos. De pontosan miért is? Például a leégésre, igen, ez eléggé köztudott. De tudtad, hogy mennyi mindenre jó még ezen kívül? Most eláruljuk!

Az aloe vera gél széles körben ismert, hiszen enyhíti a leégést és segíti a sebek gyógyulását. De tudtad, hogy kedvenc cserepes növényed sokkal többre használható, mint a leégés enyhítésére és lakásod díszítésére?

Ezt a pozsgás növényt régóta használják gyógyászati ​​célokra, már az ókori Egyiptomban is kedvelték. Észak-Afrikában, Dél-Európában és a Kanári-szigeteken őshonos. Mára már az otthonok egyik legkedveltebb éke. A gyomorégés enyhítésétől a mellrák terjedésének potenciális lassításáig a kutatók most kezdik felfedezni ennek az univerzális növénynek és számos melléktermékének előnyeit.

Forrás: Pexels/Van

Hogyan kell használni az aloe verát?

Az aloe verát használhatjuk helyileg alkalmazható gélként vagy kenőcsként, nyers formában, de akár folyadékként is fogyasztható.

Galériánkban mutatjuk, milyen jótékony hatásai ismertek az aloe verának, alább pedig az esetleges kockázatokra is felhívjuk a figyelmet!

Kockázatok

Az aloe vera egy biztonságos, régóta használt gyógymód, kevés ismert mellékhatással. A National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH) szerint a helyi alkalmazása biztonságos. Ennek ellenére az aloe vera szájon át történő, nagyobb dózisú fogyasztása hashajtó hatása miatt gyomorgörcsöt vagy hasmenést okozhat.

Az aloe vera nem színtelenített teljes leveles kivonatával kapcsolatban azonban kockázatok is felmerülnek. Az aloe ezen formáját a növény leveleiből veszik, és nem szűrik ki, hogy eltávolítsák a rákot okozó vegyszereket. Az NCCIHT Trusted Source jelentése szerint az aloe vera nem színtelenített teljes leveles kivonata összefüggésbe hozható a rák kockázatával patkányokon végzett kísérletek szerint.

Forrás 1., forrás 2.