JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Így ne nyírd ki a füved, már a szezon elején

Borítókép: Így ne nyírd ki a füved, már a szezon elején Forrás: Getty images
Itt a tavasz, alig vártam már, hogy korán reggel a fűnyíró hangjára ébredjek. Reméljük, a szomszédod is olvasni fogja ezt a cikket, ugyanis májusban még tilos füvet nyírni! Mutatjuk miért.

A május hónap egy gyönyörű időszak, amikor az ember természethez közelebb érezheti magát. Az egész környezet új életre kel, a virágok kinyílnak, a fák lombot növesztenek, és a fű is gyorsan növekedni kezd. Sokan hajlamosak arra, hogy előkapják a fűnyírót, és nekilássanak a hosszabbodó fű levágásának, de hadd mutassak rá néhány érvre, hogy miért nem szabad májusban füvet nyírni.

A méhek fontossága

A méhek olyan kis csodák, amelyek nélkülözhetetlenek az ökoszisztémánk és az életünk számára. Mint beporzók, segítenek a növények termékenyítésében, amely az élelmiszerellátásunk alapját jelenti. Ők felelnek a gyümölcsök, zöldségek és virágok szép és ízletes terméseinek létrejöttéért. Az emberiség jövője szempontjából kritikus fontosságú, hogy megőrizzük és védelmezzük ezeket a csodálatos lényeket. Tegyünk együtt a méhek védelméért és a biodiverzitás fenntartásáért!

Nem csak a virágok miatt a csodák helye a kert, hanem bizony az ott elásott kincsek miatt. Nézegesd végig a galériánkat arról, hogy a híres emberek hol tartják díjaikat!