10 növény a darazsak ellen: ezek segítségével távol tarthatod őket kertedtől!

Borítókép: 10 növény a darazsak ellen: ezek segítségével távol tarthatod őket kertedtől! Forrás: Pexels/Pixabay
Ezek a darázsriasztó növények természetes módon riasztják el a bosszantó sárga-fekete látogatókat, és lehetővé teszik, hogy minél jobban kiélvezhesd kertedet a tavaszi, nyári hónapokban!

A darazsaknak igen kevés rajongója akad, de különösen akkor veszélyesek, ha valaki allergiás csípésükre a családban. A gyerekek imádnak a fűben mezítláb szaladgálni, de veszélyes lehet a játék, ha az udvar a darazsak kedvenc helye. Érdemes néhány olyan növényt ültetned, amiket ki nem állhatnak ezek a rovarok!

Darázsriasztó növények

A darázsriasztó növények ültetése egyszerű, de nagyon hatékony módja ezeknek a nem szívesen látott vendégnek a távol tartására. Nemcsak látványos színekkel töltik meg az udvart, de erőteljes illatuk, ami számunkra vonzó, a darazsaknak elrettentő.

Forrás: Pexels/Egor Kamelev
A darazsak ellen számos növény bevethető!

A vidám körömvirágtól az elegáns eukaliptusztól a mentáig sok ilyen kerti növény és hasznos gyógynövény létezik. Tökéletesen beilleszthetők ízes ételekbe, italokba és akár gyógynövényként is használható némelyikük, emellett rendkívül hasznosnak bizonyulhatnak számunkra, és nagyon megérdemlik, hogy elsőrendű helyet foglaljanak el a hátsó udvarunkban, valamint kiválóak a darazsak ellen is!

Teheted őket balkonládába, függő kosarakba és vagy akár a virágágyásba. Érdemes olyan helyre ültetni őket, ahol közel vannak a szabadtéri étkezéshez használatos területekhez, a kerti asztalhoz, sütögetőhelyhez.

Galériánkban mutatjuk is, melyek a legjobb darázsriasztó növények!