Nyílt levél az exemnek: hiányzol, de itt az ideje, hogy túllépjek rajtad

párkapcsolatom,ex,túllépni
Forrás: Hámori Zsófia; Pexels

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Már egy hónap is eltelt, amióta utoljára beszéltünk. Úgy emlékszem, mintha tegnap lett volna. Emlékszem, mennyire sírtam: tudtam, hogy ez a búcsú most örökre szól.

Mások nem igazán tudják, mit jelentesz nekem, hiszen elég hepehupás utat jártunk be. A kapcsolatunk nem volt tökéletes, de mégis, megvolt a magunk külön kis világa. A saját kis szóvicceink, a kedvenc hamburgeresünk, és hogy mindketten rajongtunk az elefántokért.

Bár az idő múlik, még mindig nehéz beismernem, milyen sokszor villant fel az agyamban a piros lámpa veled kapcsolatban. Tudom, hogy akartál engem, de nem úgy, ahogy én akartalak téged. Én mindent adtam neked magamból, te pedig csak ímmel-ámmal tetted bele magad a kapcsolatba. Mindig voltak titkaid, kifogásaid, meséid, de nem érdekeltek. Akartalak. A sötét hajadat és a vékony testedet. Az energiádat, az intelligenciádat, a lényedet.

Valahol mélyen tudtam, hogy nincs rendben ez így, de hinni akartam, hogy jó lesz. Most, visszanézve már hibáztatom magam a naivitásomért: azt hittem, meg tudlak változtatni? Mindig tudtad, mit akarsz. És az a valami nem én voltam.

Nem fogok hazudni, még mindig hiányzol. Minden alkalommal fáj a szívem érted, amikor meghallom azt a dalt, amire először csókolóztunk a kocsidban, vagy amikor kinyitom a hűtőt, és meglátom azt a borosüveget, amit még együtt bontottunk ki.

Bár még mindig hiányzol, felismertem, hogy jobbat érdemlek. Megérdemlek egy olyan férfit, aki egészen ide tudja adni magát, aki elérhető érzelmileg. Megérdemlek egy olyan férfit, aki biztos abban, hogy engem akar. Aki ugyanúgy érez irántam, ahogyan én iránta. Akinek nincs szüksége kifogásokra. Egy olyan férfit, aki őszintén szeretné megismerni a családomat és a barátaimat, és vágyik arra, hogy én is része legyek az ő családjának és baráti körének.

Aznap, amikor elmentél, sok mindent átgondoltam. Elképzeltem, milyen szerelemre vágyom, mi az, ami hiányzik. Arra jöttem rá, hogy ami a leginkább hiányzik és amire a leginkább szükségem van, az az önszeretet.

Mielőtt képessé válnék arra, hogy szeressek, és alkalmassá arra, hogy szeressenek, magamat kell megszeretnem. Meg kell értenem és el kell fogadnom magam az összes hibámmal, tehetségemmel, adottságommal és álmommal együtt.

Valahol mindig szeretni foglak. De most elengedlek. Itt az ideje, hogy elfoglaljam a saját életemben azt a helyet, ami megillet.

Hogy alakítsd át az otthonod szakítás után?

Nézd meg a galériánkat>7 kép
Hogyan alakítsd át az otthonod szakítás után?
Tovább olvasok
Kép
7 színészi duó, akik annyira jó párost alkotnak, hogy többször is játszottak közös filmben

Ők olyan jól megtalálták a közös nevezőt, hogy számtalan alkalommal tűntek fel ugyanabban a filmben - a rajongók nagy örömére! A joy.hu cikke.

Kép
12 kérdés, ami segít, ha nem tudod eldönteni, szakítanod kell-e

Lehet, hogy lejárt a szavatosságotok? Vagy ez csak átmeneti hullámvölgy? Idő előtt adod fel, ha most kiszállsz vagy felesleges minden perc, amit párterápiával töltenétek?

Kép
Hasznavehetetlen vagyok és nincs kitartásom – amíg kövér voltam, ezt vágták a fejemhez

Azoktól kérdezem, akik azt hiszik, a gyomorszűkítő műtéttel a könnyebb utat választottam: tényleg olyan megúszósnak tartjátok, hogy vállalok egy drága és komoly műtétet – aminek során kivágnak belőlem egy darabot – és lassan, szinte babaként tanulok meg újra enni, majd lépésről-lépésre életmódot váltok, étkezési naplót vezetek, figyelem az élelmiszerek összetételét, sportolni kezdek?

Kép
„Mérgező” ember voltam a környezetem számára, elmondom, mit tettem ellene

Elvirának leírhatatlan szenvedés volt az élete, és saját bevallása szerint másoknak is szenvedés lehetett vele együtt lenni. Sok pszichiáternél megfordult, kapott gyógyszeres kezelést, járt pszichoterápiára. Csúnyának és szerethetetlennek gondolta magát, méltatlan kapcsolatokat tartott fenn olyan emberekkel, akik szintén sérültek voltak, vagy összetörték a szívét. De megváltozott.

Kép
Próbababák ülnek az éttermekben, várva az újranyitást

Vilniusban is volt egy időszak, amikor az éttermek belső tereiben még nem lehetett helyet foglalni, csak a kerthelyiségekben. Ezért kirakatbabákat ültettek néhány asztalhoz, hogy ne álljanak üresen. Persze a babák a legújabb haute couture-t viselték.

Kép
Napi horoszkóp május 30.: a Szüzek kibontakoztathatják a bennük rejlő tehetséget, a Mérlegek hatalmas tehertől szabadulhatnak meg

Hosszú hétvégén is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét üzentek!

Kép
Maskne, vagyis pattanás az arcmaszktól – mit tehetsz ellene?

Az utóbbi időben egyre többen keresik fel bőrgyógyászukat és kozmetikusukat pattanásokra és mitesszerekre panaszkodva. A szakemberek már nevet is adtak a jelenségnek: maskne.

Kép
Biztonságos étterembe menni a koronavírus-járvány alatt?

Múlt héten, két hónap után végre kimerészkedtem az utcára - természetesen maszkban és kézfertőtlenítővel felszerelkezve. Megjártam néhány budapesti és vidéki sörözőt, cukrászdát és éttermet is. Hogy jól tettem-e?

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem