5 ok, amiért két borimádó jó párt alkot

Borítókép: 5 ok, amiért két borimádó jó párt alkot
Az ellentétek vonzzák egymást – szól a szerelem egyik alaptörvénye. Bár megcáfolni nem tudjuk – és nem is szeretnénk – ezt, azért tegyük hozzá: nem árt, ha a legfontosabb kérdésekben azonos nevezőn vagyunk szívünk választottjával. Egy ilyen biztos pont lehet a borok szeretete.

Sokféle elv alapján kereshetünk párt magunk mellé. Lehet mérvadó a szeme színe, a foglalkozása, vagy épp az, hogy kutyás vagy inkább macskás-típus-e. Mi most ezt a szempontlistát szeretnénk bővíteni eggyel, méghozzá a borrajongással. Ez ugyanis olyan biztos közös pont lehet egy kapcsolatban, amire bizony lehet építeni. Mutatjuk is, miért.

Két borkedvelő azért alkot jó párt, mert...

Mindketten a minőségben hisznek

Aki a jó bort szereti, az a nívót szereti – nem pusztán az italválasztás terén, de az élet más szegmenseiben is. Nem éri be gyenge utánzatokkal, sem olcsó alternatívákkal, mert tudja, hogy csak a minőség mögött van valódi tartalom. Márpedig ha a pároddal együtt ezen elvek mentén éltek, könnyebben juttok dűlőre a sors által elétek dobott „feladványokban” – legyen szó a nyaralás megtervezéséről, az esküvői menü összeállításáról, vagy épp arról, milyen csempét válasszatok a fürdőszobába.

Kellően érettek

Azt szokták mondani, hogy a borra meg kell érni. Ha tehát mindketten borkedvelők vagytok, konyítotok valamennyit a fajtákhoz és az aromákhoz, egy borkóstolón pedig az alapvető dolgoknál többet értetek meg abból, amit a borász elmesél nektek, akkor azt bátran vegyétek jó jelnek szerelmetek jövőjét illetően.

ÉRVEINK ITT FOLYTATÓDNAK