Majdnem 100-zal több csontjuk van, mint a felnőtteknek és még 10 érdekes tény a kisbabákról

Borítókép: Majdnem 100-zal több csontjuk van, mint a felnőtteknek és még 10 érdekes tény a kisbabákról Forrás: Spencer Selover / Pexels
Az újdonsült anyukák és apukák gyakran aggódnak, ha valami furcsaságot tapasztalnak a csecsemőn, de ezek az esetek többségében teljesen normális dolgok. Most összegyűjtöttünk néhány érdekességet az újszülöttekről, amiken talán még a feketeöves szülők is meglepődnek.

Azt hisszük, ismerjük, de valójában...

Kilenc hónapig a testünkben növekszik, érezzük minden rúgását, mozgolódását, úgy érezzük, már születése előtt ismerjük. Mégis, miután világra jön, hirtelen ránk tör az érzés, hogy semmit nem tudunk újszülött babánkról. Itt ez az alig néhány kilós emberlény, aki még a szemét is alig tudja kinyitni, és rengeteg cukiság mellett sok-sok furcsaságot is produkál.

Forrás: Filip Mroz / Unsplash
Tudtad például, hogy a mosoly nem tanult, hanem ösztönös viselkedés a babáknál?

Tisztán emlékszem a gyermekágyas hetekre az első babámmal. A rengeteg kétségre, aggodalomra, néha pánikolásra, órák hosszat neten böngészésre, hogy választ kapjak a kérdéseimre. Újdonsült anyukaként letaglózó és ijesztő tud lenni, hogy mennyire különböznek az újszülöttek és csecsemők a felnőttektől, sőt még a kisgyerekektől is. És emlékszem a rácsodálkozásra, hogy a természet, a nagy alkotó mennyire tökéletesen elrendez mindent, hogy a picik teste az anyaméhen belül, majd kívül is a lehető legjobban tudjon cseperedni.

Nézd végig a galériát, és ismerd meg te is, milyen furcsaságokat tartogatnak a kisbabák: