"Egy hatalmas utcai táncban örömmel benne lennék" - 10+1 kérdés Syllához

Borítókép: "Egy hatalmas utcai táncban örömmel benne lennék" - 10+1 kérdés Syllához Forrás: Sylla
Mit jelent a siker szó, hova utazna a legszívesebben, és mit vár az idei évtől? 10+1 kérdésünk újabb állomása következik.

Ezúttal Sylla, azaz Dégi Csilla énekesnő válaszait olvashatjátok.

Hogyan indult a pályád?

Minden egy középiskolai Ki mit tud-versenyen kezdődött. Ott kaptam először dicséreteket és nagy tapsot, mindez pedig oda vezetett, hogy eldöntöttem, komolyan szeretnék foglalkozni az énekléssel.

Mit jelent számodra a siker szó?

Számomra apróbb lépcsőfokok folyamatos elérését jelenti. Szerintem a sikerért igenis meg kell dolgozni, én is igyekszem folyamatosan képezni magam, és úgy is fejlődni, mint dalszerző. Boldog vagyok, hiszen a visszajelzések alapján sikerül is, bízom benne, hogy a kedves közönség látja a sok munkát a dalokon és a klipekben.

Mit gondolsz az énekes– énekesnő (színész-színésznő, író-írónő stb.) kifejezésről?

Mindannyian művészek vagyunk. Alkotni, adni valamit a világnak csodálatos dolog! Megmutatjuk a lelkünk egy darabját és ezáltal kapcsolódunk az emberekhez: ezekre az idők kezdete óta nagy szüksége van a társadalomnak. Fontos érezni azt, hogy közösek a problémáink, közös a sorsunk, és közös küldetésünk van itt a Földön.

Van-e a pályáddal kapcsolatban olyasmi, hogy "nagy cél", "végső cél"?

Nincsen végső célom a zenével, azt gondolom, ezt nem is tudnám szavakkal jól megfogalmazni. Csak alkotni szeretnék, minél jobban kifejezni önmagamat, és ezáltal kiteljesedni, mint előadó.

Mit gondolsz a karrier-család összefüggéséről/ellentmondásáról?

Úgy gondolom, a karriernek és a magánéletnek semmi köze egymáshoz. Én soha nem keverem össze őket, a magánéletembe a közösségi média felületein sem avatok be senkit. Kell a privát szféra, mindenkinek szükség van egy határra.

Mit gondolsz a zene, a koncert szerepéről manapság?

A zene egy univerzális kommunikációs eszköz. Ősidők óta használják érzelmeink, lelkivilágunk kifejezésére, és óriási szerepe van életünkben. Számomra a mindent jelenti, bármennyire is klisének hangozhat ez. A koncert lényege pedig a buli, a megfelelő hangulat. Ki ne szeretné jól érezni magát? Ráadásul egy olyan buliban, ahol a fellépő az ember személyes kedvence, kikapcsolhatjuk az agyunkat arra a másfél-két órára, és egyszerűen csak átadhatjuk magunkat az önfeledt boldogságnak.

Van-e ún. „bakancslistád”? Megosztanád az első három tételt?

Bakancslistám mindig is volt és lesz is. Jelenleg az első helyen a jogosítvány megszerzése áll. Szeretnék megtanulni egy idegen nyelvet minél magasabb szinten, és régi nagy álmom egy csodálatos külföldi utazás. Bízom benne, hogy az idén sikerül mindet megvalósítanom.

A GALÉRIÁBAN MEGNÉZHETED A TÖBBI VÁLASZT, ÉS NÉZEGETHETSZ KÉPEKET AZ ÉNEKESNŐRŐL!