Ezeket a könyveket olvasgassátok a strandon a gyerkőccel!

Borítókép: Ezeket a könyveket olvasgassátok a strandon a gyerkőccel!
A mese világokat nyit meg, ahová mindenkinek szabad bejárása van. Olvassatok otthon lefekvés előtt, délelőtt a hétvégi nyugiban vagy épp a strandon, a napfelező pihenőben. A könyv utazásra hív kicsit és nagyot! Nyári könyvajánlót hoztunk nektek, most a kisebb korosztályra gondolva.

A mese világokat nyit meg, ahová mindenkinek szabad bejárása van, így neked is drága gyerekem –szoktam mondani a fiacskámnak, aki nem nagy könyvforgató. Pontosítok: autós ugratópályát szeret a könyvekből építeni és viszonylag szűk mezsgyén haladva választ néha egy-két könyvet.

Én se voltam gyereknek nagy olvasós!

Soha nem felejtem el, ahogy nyáron hallottam a nyitott ablakon keresztül a játszó gyerekeket, anya meg türelemmel és teljes szeretetével –megmentve így az ’olvasási kiütés’től- rendületlenül olvasta fel nekem A Pál utcai fiúkat. Tényleg nem voltam egy könyvmoly gyerek, pedig aztán példát láttam eleget! Anya falta és falja ma is a könyveket, de a dolog nálam akkor mégsem indult be.

Ám később, amikor már magam fedeztem fel a regényeket, jöttem rá, hogy az olvasás iszonyú jó utazás!

Egyszer a Bounty hajó fedélzetén szeltem át Polinéziát, máskor a Cronin regényében, a skóciai bányavidéken jártam, és kifejezetten élveztem Robert Merle-től a Védett férfiak című antiutópiával fűszerezett, női milicisták és a „védett férfiak” alakjaival teletűzdelt könyvét is. Azt hiszem akkor érett be a gyümölcs, akkor kezdett hatni rám a látott példa, én pedig kezdtem megérteni miért is jók a könyvek.

Előbb vagy utóbb, rendszeresen kézbe véve, a könyv varázsolni fog. Korábbi ajánlóinkban is látható volt mennyi és milyen széles spektrumon mozgó kiadványok várják a gyerekeket mostanság. Nyáron a parton, a strand egy árnyékos szegletében ücsörögve se kerüljenek el titeket a könyvek.

Galériánkban most a kisebbeknek válogattunk össze friss és régebbi, ám nagysikerű kiadványokból egy csokorra valót.