A kívül ropogós, belül omlós rántott csirke receptje

csirke,rántott csirke,recept,praktika,tippek
Forrás: pinterest

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

I

Imádod a rántott csirkét, de valahogy azt az igazi klasszikus, tökélyre fejlesztett verziót soha nem sikerül otthon reprodukálnod? Nem elég csak bepanírozni a husit, majd bedobni az olajba, ennél jóval összetettebb a feladat.

A rántott csirke akkor tökéletes, ha ropogós kéreg veszi körbe a szaftos és porhanyós husit. Csakhogy ennek kivitelezésénél jó pár dolgot érdemes betartani!

Hús

Ha csirkét sütsz, válaszd a csontos részeket, ezek nemcsak szaftosabbak, de sokkal ízletesebbek is mint a csirkemell. Nagyon fontos, hogy szobahőmérsékleten süsd a húsokat: ehhez legalább fél órával sütés előtt vedd ki a hűtőből a húst, így nem fogja visszahűteni az olajat és hamarabb el is készül.

Panír

Itthon hagyományosan a liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasát alkalmazzuk, de ha igazán ropogós rántott csirkére vágysz, hagyd el a zsemlemorzsát és próbáld ki a kukoricakeményítős változatot. Az ázsiaiak a legtöbb bundázott ételhez ezt használják és ha ettél már ilyet, tudod, mennyire ropogósak a sültjeik. Ha szeretnéd, használhatod a keményítő és liszt fele-fele arányú keverékét, amiben a búzalisztet persze bátran lecserélheted a kedvencedre vagy egy gluténmentes változatra.

Sütés

Egy kisebb méretű csontos csirkerészt (alsó-, felsőcomb) elég nagyjából 15 percig sütni – írja a thestayathomechef.com. De nyilván nem mindegy, mekkora husiról beszélünk, így leginkább arra érdemes figyelni, hogy a megfelelő hőmérsékleten süsd. Amikor a csirke belseje eléri a 75 fokot (sötét húsok a 80-at), akkor lesz tökéletesen szaftos, de kellőképpen átsült a hús. Ehhez persze célszerű beszerezni egy húshőmérőt.

Bunda

Az egyik legnagyobb probléma, amivel gyakran szembesülünk a rántott csirke készítésnél, hogy a ropogós bunda egy része leesik a csirkéről. Ennek több oka is lehet, tippjeinkkel azonban kiküszöbölheted a problémát.

  • Mindig ütögesd le a csirkéről a felesleges liszt/keményítő bevonatot.

  • Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a húsok ledörzsölik egymásról a panírt, ahogy egymáshoz érnek.

  • Ne forgasd állandóan, bőven elég egyszer átfordítani a darabokat, így biztosan ép marad rajta a bunda.

  • Pihentesd sütés után, de ne papírtörlőn, hanem egy rácson. A szakértők szerint ha így csepegtetjük le róla a felesleget, megszárad annyira rajta a bunda, hogy sérülésmentes és ropogós maradhasson.
csirke,rántott csirke,recept
forrás: pinterest
Használj rácsot a felesleges olaj lecsöpögtetéséhez.
Olvasd el ezt is!

Olaj

Az olívaolajon kívül – ami sütésnél hajlamos megkeseredni - bármilyen növényi olaj vagy állati zsiradék megfelel a sütéshez, azonban a hőfokra nagyon kell figyelni. A csirkét 175 fokon érdemes sütni, persze az olaj hőmérséklete ingadozhat, visszahűti a csirke, te veszed kicsit vissza alatta a gázt stb., a lényeg, hogy 150-175 fok között süsd a darabokat.

Frissesség

A rántott csirke természetesen frissen a legjobb, de 2-3 napig bátran tarthatod a hűtőben. Hideg szendvicsbe téve is jól működik, de ha újramelegítenéd, mindig a sütőben tedd: 175 fokon, 15-20 percen keresztül.


Ha szereted a KFC-s csirkét, megmutatom, hogyan készíthetsz otthon ízélményre a megszólalásig hasonlító, de jóval egészségesebb, fűszeres panírban sült csirkemellet, - combot és -szárnyat.

Nézd meg a galériánkat> 3 kép
KFC-s csirke fűszerkeverék
Olvasd el ezt is!

thestayathomechef.com

Tovább olvasok
15 ember, akit felkapott a világhír, mégis beültek az iskolapadba

Lassan kezdődik a tanév, ilyenkor érdemes végigvenni, hogy ki az, aki belepottyant a szupersztárságba és ki az, aki továbbtanult.

A szülők félrelépését a gyerek magára veszi

A hűtlenség romboló hatású, akármennyire felemelő is a hirtelen fellángolás élménye. És ha gyerekeket is érint, még nehezebb feldolgozni.

Alacsony szénhidráttartalmú menü egy hétre

A szénhidrátszegény diéta az egyik leghatékonyabb módja – nyilván a sport mellett – hogy megszabaduljunk némi súlyfeleslegtől. Ha nem ez lenne a célod, akkor is érdemes időközönként beiktatnod a hétköznapokba, hiszen így egészségesebben és változatosabban táplálkozhatsz.

Versace és a fast fashion?! Napjaink legütősebb divatkollaborációi

Ismersz olyan divattervezőt, aki még nem kollaborált senkivel? Jó kérdés. Napjainkban rengeteg ilyen kapcsolat születik, aminek a hátterében jobb esetben a művészet, rosszabb esetben az eladhatóság áll. Összegyűjtöttem a 2010-es évekből a legfontosabbakat!

Megjelent a szeptemberi Éva!

Bukott háziasszonyok főzőkurzust tartanak. Miért vágyunk annyira a sematikus romantikus történetekre? Gyereklányok változtatják meg a világot. Olvasd el ízelítőnket a szeptemberi Éva magazinból!

Tiniként választották az anyaságot, majd jöhetett a karrier

Persze régen nagy divat volt, hogy nagyon fiatalon szülnek a nők, mára ez már megváltozott. Összeszedtük hát azokat, akik nagyon fiatalon váltak édesanyává, mára pedig már világsztárokká váltak.

Új divat hódít, avagy legyen minden MENTES!

Ha belépünk egy boltba, hiperbe vagy bármilyen élelmiszerekkel foglalkozó egységbe, biztos, hogy azonnal feltűnik, hogy külön elkülönített rész van fenntartva az úgynevezett MENTES dolgoknak. Mert ételallergiával élni nem egyszerű és főleg nem költséghatékony. De ma már divat lett mindenből a MENTES élelmiszereket keresni.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem