Rántott kovászos uborka, tejfölös mártogatóssal

rántott kovászos uborka,nyár,recept,uborka,snack Forrás: relish
Kirántva minden jobb – állítjuk mi magyarok. Még ha ez nem is feltétlenül igaz minden esetben, a kovászos uborkára igen, ugyanis kipróbáltuk.

Bármennyire is furcsának tűnhet kirántani ezt a nyári csemegét, napjainkban nem csak otthon készítik sokan, már számtalan pubban is hozzájuthatunk ehhez a ropogós snackhez, amit legtöbbször valamilyen fűszeres-tejfölös mártogatóssal szervíroznak. Ha te még nem kóstoltad, itt az idő, hogy tegyél vele egy próbát. Mutatjuk, hogyan készül!

Rántott kovászos uborka tejfölös mártogatóssal

uborka,kovászos uborka,rántott kovászos uborka,recept,nyár
Forrás: relish
Tálalásnál szórd meg az uborkát friss zöld fűszerekkel!

Hozzávalók

  • 6 kovászos uborka
  • 3 tojás
  • 10 dkg panko- vagy sima zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • csipet só

  • 1 kis dobozos tejföl
  • 1 ek. metélőhagyma (felaprítva)
  • 1 tk. friss kapor (felaprítva)
  • 1 ek. citrom vagy lime lé
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése

Mártogatós: mindent apríts fel, majd a hozzávalókat tedd egy tálba, keverd jól össze és egy darabig pihentesd a hűtőszekrényben, hogy kellőképpen lehűljön.

Rántott uborka: Vágd fel hosszában négyfelé az uborkákat, majd töröld őket szárazra egy papírtörlővel. A szokásos módon panírozd, majd süsd ki falatkákat bő olajban, és ha elkészültek a felesleges olajat csepegtesd le róluk.

Szívesen kipróbálnál egyéb nyári fogásokat is egy kis csavarral? Akkor kattints a galériánkra, ahol egy grillezett kukorica receptet osztunk meg veled.