Rántott csirke krumplipürével

Borítókép: Rántott csirke krumplipürével
A klasszikus vasárnapi rántott csirke. Néha kell ilyen is!

Rántott csirke
Előkészítés: 10 perc
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók (4 főre):
•80 deka csirkehús (comb, mell vegyesen)
•liszt
•tojás
•zsemlemorzsa
•só

1. A lisztet, a felvert tojást és azsemlemorzsát tedd külön-külön tányérba. A húsokat forgasd először a lisztbe, majd a felvert, enyhén sózott tojásba, végül a zsemlemorzsába.

2. Felforrósított olajban minden oldalát süsd ropogósra.

Krumplipüré
Előkészítés: 10 perc
Főzési idő: 25 perc
Hozzávalók (4 főre):
•1 kiló krumpli
•só
•10deka vaj
•fél deci tej

1. A krumplit héjastul főzd puhára.

2. Ha elkészült, hámozd meg, add hozzá a vajat,a tejet, a sót, és törd át krumplitörővel.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika