6 ok, amiért hatalmas hiba, hogy „csak a gyerekek kedvéért” nem váltok

Borítókép: 6 ok, amiért hatalmas hiba, hogy „csak a gyerekek kedvéért” nem váltok Forrás: Unsplash.com/Engin Akyurt
Hiába játsszátok el tökéletes párt; őket úgysem tudjátok átverni. Ha pedig ebben nőnek föl, azt hihetik, hogy ez a normális. Számtalan egyéb oka is van, miért nem lenne szabad - épp a gyerekekre hivatkozva - egy mérgező, szeretetlen házasságban bennmaradni.

Mióta az eszemet tudom, a szüleim szinte csak marták egymást; rengeteget veszekedtek. Hol hangosan, hol csak csendben mentek kölcsönösen egymás idegeire az évek során. Bár a kapcsolatuk többször is a szakadék szélén billegett, valahogy mégis mindig visszarántották onnan, miközben nem győzték hangsúlyozni, hogy „csakis a gyerekek kedvéért” maradnak együtt. Utólag úgy látom, ez volt a legeslegrosszabb, amit velem és az öcsémmel tehettek. Persze vannak olyan kapcsolatok, amik kőkemény munkával, párterápiával menthetőek; de rajtuk szerintem ez sem segített volna. És nem is lett volna ezzel semmi baj.

A gondok ott kezdődnek, amikor a felek képtelenek belátni és elfogadni, hogy a házasságuk végérvényesen megfeneklett. Ennek ellenére együtt maradnak, mert attól félnek, a gyerekekben sokkal nagyobb kárt okoznának egy válással. A látszat fenntartásának ugyanakkor nagy ára lehet, amit épp a gyerekek fizethetnek majd meg hosszú távon. Galériánkban ezeket részletezzük.

6 ok, amiért nagy hibát követtek el, ha csak a gyerekek miatt maradtok együtt