8 kommunikációbeli készség, ami a boldog házaspárokban közös

Borítókép: 8 kommunikációbeli készség, ami a boldog házaspárokban közös Forrás: Getty Images
Alig várod, hogy befejezze a fárasztó sztoriját a „semmiről” és, hogy végre kiventillálhasd magadból a szülőin szerzett „élményeidet”? Aztán pedig menni kell tovább, átbeszélni a holnapi különórákat, ésatöbbi; hisz kinek van itt ideje másra? Pedig nagyon is fontos lenne, hogy a párodat is meghallgasd. Esetleg még beszélgess is vele. Odafigyelve, érdeklődve, szeretettel. Vagy már arra sem emlékszel, ezt hogyan is kellene? Tippjeinkkel segítünk.

Beszélgettek, hogyne; leginkább munkáról, határidőkről, túlórákról. A gyerekekről, az iskoláról, az oviról, a különórákról, az ebédbefizetésről. A hétvégéről, hogy mit kell vásárolni mit főzzél, kit milyen szülinapra kell leszállítani és, hogy melyik nagyit látogassátok meg. De vajon olyasmikről is szó esik köztetek, ami csak benneteket érint? Ami miatt egy pár vagytok? Mert bár egy fedél alatt éltek, egy ágyban alszotok (?) és közösen ülitek meg az évfordulótokat, a mindennapos kommunikációtokban is - a mókuskereket taposva - csak megkopik a fény; főleg akkor, ha nem is igazán figyeltek oda rá.

A sztorikon, amiket a nászúton még csillogó szemekkel hallgattál; ma már lehet, hogy a szemeidet forgatod és gyorsan áttereled a szót valami napi, „praktikusabb” témára.

A jó hír viszont az, hogy ezen bármikor lehet változtatni, ha a szándék megvan hozzá. Ha pedig sikerül új életet lehelni a kommunikációtokba, az a kapcsolatotoknak is nagyon jót tehet: újult energiákkal töltheti föl és segíthet abban, hogy visszataláljatok az intimitásához; egymáshoz. Ha kíváncsi vagy, mindezt hogyan érheted el, lapozz bele a galériába.

8 kommunikációs tanács, ami közelebb hozhatja a házaspárokat