Az ország 6 legjobb kutyabarát strandja: tiszták, szépek és kedvencedet is szívesen látják

Borítókép: Az ország 6 legjobb kutyabarát strandja: tiszták, szépek és kedvencedet is szívesen látják Forrás: Getty Images
Amikor a nyári hőségben semmi másra nem vágyunk, minthogy megmártózzunk a habokban, nem feledkezhetünk meg a házi kedvencünkről sem, akinek ugyanannyira jólesne egy kis fürdőzés, mint nekünk. Nem tudod, hogy melyek azok a strandok, amelyeket a kutyád társaságában is bátran meglátogathatsz? Mutatjuk a legtutibb helyeket, ahol biztos nem találkozol tiltó táblákkal!

Az utóbbi években szerencsére egyre több olyan szálláshelyet, vendéglátóhelyet és üzletet találhatunk, ahova akár négylábú barátunkkal is érkezhetünk. Szerencsére a sorból a kutyabarát strandok sem maradhatnak ki, viszont van pár fontos kérdés, amelyen érdemes elgondolkodnod, mielőtt a kedvenceddel együtt a vízpartra indulnátok.

Melyik a legmegfelelőbb helyszín a kutyabarát strandolásra?

Az talán már a legtöbb kutyás számára nyilvánvaló, hogy a természetes vizeknél, azaz folyóknál és tavaknál, a kutyánkkal együtt is bemehetünk a vízbe, de szigorúan csak ott, ahol nincs fürdésre kijelölt hely, és tábla sem tiltja a kutyák bemenetelét. Mielőtt azonban a megfelelő helyszínt kiválasztanánk, fontos előre tisztázni, hogy csak rövid ideig maradnánk, vagy akár egy egész napot is a parton töltenétek a kutyus társaságában.

2. Beszerezted a szükséges strandfelszereléseket?

Bár sokan nem gondolnák, de a kutyák között is vannak olyan fajták, főképp a világosabb színű, fehér vagy szőrtelen fajták), amelyek ugyanúgy leéghetnek, akár az emberek. Ha ilyen tipusú kutyád van, mindenképpen szerezz be ebeknek készült naptejet, és a megfelelő hidratálásról se feledkezz meg. Mindig legyen nálad egy itatótálka és víz, illetve kedvenced számára is készülj törölközővel és napernyővel, ha nem tudsz árnyékba vonulni. Továbbá, ha gyorsan mélyülő természetes vízre esett a választásotok, a kutyus mentőmellényét se hagyjátok otthon.

3. Hogy bírja a kutyusod a meleget?

Mindig hűtsd le egy kis folyadékkal a kutyád testét, mielőtt vízbe mentek, hiszen a kutyus is ugyanúgy hőgutát kaphat, mint egy ember. Ennek egyértelmű tünetei vannak: gyorsan liheg, a nyelve vörös, a nyála pedig ragacsos lesz. Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, rögtön vidd hűvösebb helyre a kedvencedet, és gondoskodj arról, hogy eleget igyon. Akár egy nedves törölközővel is letakarhatod, de ha nem javul az állapota, mindenképpen vidd el az állatorvoshoz.

4. Vízbiztonság – kutyáknak is?

Gyakran él az emberekben az a tévhit, hogy minden kutya tud úszni, pedig vannak olyan fajták – például azok, amelyeknek az átlagnál rövidebb lábai vannak – melyeknek kevésbé ajánlott az úszás. Ha először jártok a strandon, mindenképpen hagyj időt a kutyusodnak, hogy megszokja a vizet, és a saját tempójában fedezze fel a vízi élményeket.

Forrás: Getty Images
A nagy melegben a kutyáknak is jólesik egy kis fürdőzés.

A legfontosabb szabályok a kutyás strandolással kapcsolatban

  1. Kizárólag féregtelenített, megfelelő oltásokkal és chippel ellátott kutyák használhatják a vízpartot.
  2. Ha a kutya beteg, sérült vagy éppen tüzel, kerüljétek a strandokat.
  3. Ügyelj arra, hogy te tartozol felelőséggel a kutyusodért, és ne zavarjátok a többi strandolót!

Most pedig kattints a galériára, ha szeretnéd megismerni a legjobb kutyabarát strandokat Magyarországon!