Az 5 legjobb budapesti strand, ahol tisztaság, élménypark és különösen jó büfé vár

Borítókép: Az 5 legjobb budapesti strand, ahol tisztaság, élménypark és különösen jó büfé vár Forrás: Unsplash / Räphael Biscaldi
Kellemes meleg, csábító vízpart, egy kényelmes nyugágy és egy jó kis könyv. Ha becsukod a szemed, te melyik várost látod magad előtt? Szinte biztos, hogy egy homokos tengerpart ugrott be elsőre, pedig nem muszáj olyan messzire utaznod ahhoz, hogy a vízparton hűsölhess!

Sőt, még túl sokba sem kerül, mert akár gyalog, akár egy-két vonaljegy árából Budapest legjobb strandjain találhatod magad, ahol nemcsak kellemes fürdőzési lehetőségek, hanem szabadtéri játékok, élményparkok, csúszdák és finom falatok is várnak. Nincs időd szabadságot kivenni, de azért strandolnál egyet? Mutatjuk, merre indulj!

Lupa Beach

Kezdjük rögtön egy kakukktojással, hiszen gyakorlatilag a Lupa Beach nem Budapesten, hanem Budakalászon található, de mivel nagyon közel van a fővároshoz, ahonnan a menetrendszerinti Lupa Busszal is megközelíthető, ezért semmiképpen sem maradhat ki a felsorolásból. Az egykori bányató, a Lupa-tó kétféle strandélményt is ad: a Lupa Öböl egy klasszikus vízparti hangulatot, míg a Lupa Beach-en tényleg úgy érezhetjük magunkat, mint egy homokos, pálmafákkal szegélyezett tengerparton a riviérán. Számtalan sportolási lehetőség, gasztrosétány, külön gyerekeknek lekerített rész, játszótér és vízi kalandpark várja az akár kisgyerekekkel érkező családokat, sőt 12 év alatt a belépés ingyenes.

Palatinus Gyógy-, Strand-, és Hullámfürdő

A Palatinus, vagy ahogy sokan ismerik a „Pala”, már 1919 óta üzemel, és az egyik legkedveltebb medencéje, a hullámmedence, 1937 óta boldogítja a közönséget. A Margitszigeten található fürdőben kialakított strand a legelső volt a fővárosban, ahol a budapestiek a szabadban tudtak fürdőzni. Az óránként induló hullámmedencén túl van még gyerek-, strand-, termál- és élménymedence, sőt többféle vízi csúszda, kültéri fitness park és lábtenisz pálya, a legkisebbeket pedig játszótér és vizes terepasztal várja.

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

A legidősebb után rögtön a főváros legfiatalabb gyógyfürdőjét, a Paskál Gyógy- és Strandfürdőt ajánljuk, mely Zuglóban található, és az utóbbi években többször is felújításon esett át. Úszó-, strand- és relaxmedence, vizes játékokkal felszerelt gyerekmedence, a szárazföldön pedig sportpálya és játszótér – tehát minden alkalmas egy igazi nyári naphoz a strandon, ahol a család összes tagja találhat kedvére való elfoglaltságot. Ha pedig megéheztél, két büfé kínálatából válogathatsz, sőt a drinkbárba is beülhetsz!

SHO Beach

Ha a 11. kerületben, a Kopaszi-gát környékén jársz, semmiképpen se hagyd ki a SHO Beach-et, a főváros első szabadvízi strandját, ahol nemcsak fürdőzni és napozni tudsz, hanem SUP-ra is pattanhatsz, kajakozhatsz, vagy pedig kipróbálhatod az óriás WaterBallt vagy a szupermodern Schiller bike vízibicikliket. Ha inkább a szárazföld vonz és társasággal érkezel, akkor az óriás jenga és marokkó segítségével tesztelhetitek az ügyességeteket, vagy akár teqballozhattok is. A finom falatokról többek között a budapesti MÁK kistestvére a MÁK Terrace gondoskodik, és a Cloud9 fagyikülönlegességeit is érdemes megkóstolni!

Aquaworld Strand és Élményfürdő

Az Aquaworld Resortban találhatod Európa legnagyobb élményfürdőjét, az Aquaworld Strand és Élményfürdőt, amelynek már a nevéből is látszódik, hogy minden a vízről szólsz. Ahogy belépsz, rögtön úgy érzed majd magad, mint az Angkor-romtemplomban, azzal a különbséggel, hogy ez tele van medencékkel és csúszdákkal. 19 bel- és kültéri medence, 11 hihetetlen csúszda, búvárkodási lehetőség, vízen járó labda, és a nyári szezonban parkosított strand is vár. Sőt, Magyarország legnagyobb vizes játszóterét, az Aqua Spray Parkot is az Aquaworldben találod.

Tehát már csak egy kérdés marad:

Te merre indulnál?
Lupa Beach
Palatinus
Paskál
SHO Beach
Aquaworld