Szuper programokat hoztunk a hétvégére: ezeken érdemes feltétlen részt venned, ha gyermeked van

Borítókép: Szuper programokat hoztunk a hétvégére: ezeken érdemes feltétlen részt venned, ha gyermeked van Forrás: Pixabay/R-region
Talán már megjött az igazi ősz, de lehet, hogy lesz még egy kis indián nyár, így továbbra is érdemes szabadtéri programokat szervezni hétvégente a családdal. Ha a családi kirándulás mellett belefér még egy program, akkor kukkantsatok bele ajánlónkba, ahol ezen a héten is változatos programokat gyűjtöttünk nektek össze.

Pont Fesztivál

Most szombaton vár mindenkit az ingyenes PONT Fesztivál, amely 10 órakor a Mikszáth térről egy táncos felvonulással indul a Ballet Camara csapatával, majd egész nap a Múzeumkertben lesznek programok minden korosztálynak, este pedig a Grammy-díjas Bassekou Kouyate és Amy Sacko koncertje varázsolja el a közönséget. Nyugat-Afrika világát a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében megvalósuló PONT Fesztiválon fedezhetjük fel.

Forrás: Szélforgó

Királyréti Zöld Forgatag

Ingyenes családi nappal várnak minden kicsit és nagyot Királyréten, a Hiúz Házban és környékén szombaton, október 14-én. A Hiúz Ház melletti tanösvény ezen a napon természetismereti kalandsétánnyá alakul, amelynek teljesítése esetén még nyeremény is vár rátok. A Hiúz Házban eközben zajlanak az események. Részt vehettek állatbemutatón és hangyashow-n, megtudhattok mindent a hiúzokról, lesz kézműves játszóház és megismerhetitek a látható és láthatatlan vizek terepasztalát is. A nap folyamán négy alkalommal szakvezetéses túrák is indulnak.

Forrás: Szélforgó

Családi nap a Szépművészeti Múzeumban

A Szépműveszti Múzeum családi délelőttjén mesélnek a képek, és a múzeum munkatársai is mesélnek a képekről, sokféleképpen, sok helyen, gyerekek és felnőttek kedvét keresve, játékosan, kedvesen. A családi nap programjai bármely korosztálynak érdekesek lehetnek, de leginkább a 6–12 éves gyermekek fantáziáját és érdeklődésére vannak szabva. A program célja, hogy a családtagok közös élményeket szerezzenek és a múzeum mindenki számára igazi örömforrás legyen. Az október 14-ei esemény központi témája a mesék, a felkínált színes palettából szabadon szemezgetve a család magának állíthatja össze programját a gyerekek érdeklődése alapján.

Forrás: Szélforgó

A Középkori Vár Napja

Hétvégén rendezik meg a Középkori Vár Napja elnevezésű eseményt a Vármúzeumban, ahol középkori élő múzeummal, életjelentetekkel, élő történelmi bemutatókkal, élőzenés tárlatvezetéssel, akusztikus koncerttel és workshopokkal várják a látogatókat. A rendezvény 10:00 és 18:00 óra között zajlik. A Gótikus lovagteremben tart nyílt edzést több történelmi vívóiskola, amely programba a bátrabb nézők be is kapcsolódhatnak. A kerámia- és fémrestaurátor bemutató során középkori, régészeti kerámiatárgyakon keresztül mutatja be a restaurátor a restaurálás menetét, eszközeit. Az izgalmasnak ígérkező programra 6 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Családi nap a Gyermekvasúton

2023. október 14-én, szombaton nemcsak kirándulással érdemes összekötni a gyermekvasutazást, hiszen ezen a napon rendezik a Gyermekvasút családi napját, amelyen más programok is fogadják az érdeklődőket. Lesz ugrálóvár, KRESZ-pálya, óriás társas, óriás kirakó és vásári játékok, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést vagy az alkotóházat is. A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút, vonatszimulátor és terepasztal várja, és akár a legkisebbek is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig. Természetesen egész nap járnak a vonatok Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy között. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra számíthatnak.

Forrás: Szélforgó