Őszi bakancslista, amit az egész család élvezni fog

Őszi családi kép Forrás: Kép: Yan Krukov (pexels.com)
Fogadjátok hát szeretettel és szemezgessetek a mi őszi bakancslistánkból, remélem, mindenkinek hasznosak lesznek a programok!

Gyermekvasutozás: Igazi Harry Potter generációs szülőként mindig elvarázsol, ahogy a kis gőzös elindul bele a gyönyörű rozsdaszín erdőbe. Nálunk ez minden évben ismétlődő őszi program.

Gyermekvasút menetrendet itt éritek el.

Múzeum: Bevallom mi nem vagyunk a múzeumba járós család mintapéldányai, de azért időről időre igyekszünk ellátogatni kiállításokra. Elsődleges uticélunk mindig valami olyan, amit a gyerekek is élveznek. Nálunk első helyen a Vasúttörténeti múzeum áll, de ha valaki kevésbé közlekedésmániás mint az én környezetemben élő fiúk, akkor ajánlom a Rejtelmes rengeteg kiállítást.

Forrócsokizás: Nálunk a gyerekek nem igazán kakóznak, ezért úgy gondoltam egy hidegebb napon bekuckózunk és forrócsokizunk egy nagyot. Igazi kis barna bajszokat szeretnék látni. Amennyiben izgalmasabb ízkombinációra vágysz, mint a klasszikus csoki és tej, úgy próbáld ki egy régebbi forrócsoki receptünket:

Elkészítési idő: 10 perc
1 személyre
Klasszikus forró csoki recept
Hozzávalók
  • 4 evőkanál holland kakópor
  • 2-4 evőkanál cukor (attól függően mennyire szereted édesen)
  • 1 csipet só
  • 2 csésze tej (lehet növényi alapú is)
  • 1/4-1/2 teáskanál vanília aroma (ha erősebb ízt szeretnél, akkor add hozzá a többet)
1. lépés
Tedd a száraz hozzávalókat egy edénybe, és gyújtsd be a tűzhelyet alacsony fokozatra!
2. lépés
Keverd el az alapanyagokat kb. 2 evőkanál tejjel, és hagyd egy picit a melegen összeolvadni, miközben folyamatosan kevergeted!
3. lépés
Add hozzá a maradék tejet, és alacsony fokozaton főzd addig, amíg elkezd forrni! Ekkor add hozzá a vanília aromát, zárd el a tűzhelyet és kevergesd, hogy hűljön picit!
4. lépés
Tálald hőálló pohárban, vagy bögrében, a tetejét díszítsd tetszés szerint! Tipp: ha alkoholos verzióra vágysz, tölts a pohárba 2 cl ír likőrt, és azt öntsd fel a forró csokival!

Nyárbúcsúztató piknik: Bár múzeumba kevésbé járunk, piknikezni annál inkább szoktunk. Szó szerint úton út félen, így nem maradhat ki egy jó kis nyárzáró piknik sem a bakancslistánkról.

Gesztenye emberke készítés: Ez tipikus egyet a mami kedvéért program, mert nekem ez az igazi őszi gyerekkori program. Biztosan mindenki gyereke szereti gyűjteni a gesztenyéket, tavaly nálunk ez az egyszerű játék nagyon sikeres volt:

Retroeste: Ha már úgy is rövidülnek a nappalok itt az idő leporolni a diavetítőt és némi csemegével tekergetni nagyanyáink diagépét. Vigyázz a váz forró 2 másodperc után!

Amennyiben nem csak gyerekes programokra vágysz, nézd meg Rozi őszi könyv listáját, biztosan találsz Magadnak teszőt: