Gyerekkönyvek, hagyományok, utcaszínház - szuper őszi programok a hétvégére!

Borítókép: Gyerekkönyvek, hagyományok, utcaszínház - szuper őszi programok a hétvégére! Forrás: pexels/Farida Najafguliyeva
Úgy tűnik, szeptemberben még ajándékba kapunk pár tökéletes késő nyári napot: használjátok ki a lehetőséget és irány a természet! Ha emellett még egy klassz családi program is belefér az időtökbe, akkor pedig nézzetek bele ajánlónkba és válogassatok kedvetekre!

Családi hétvége és gyermekkönyvvásár Újbudán

Szeptember 16-án és 17-én igazi gyermekparadicsommá változik a Gárdonyi tér, hiszen immár harmadik alkalommal rendezik meg a környéken az Újbudai Gyermekkönyvünnepet. A könyvvásár mellett kézműves foglalkozások, workshopok és szórakoztató programok sora biztosít felhőtlen kikapcsolódást a látogatóknak. A legmenőbb gyerekkönyvkiadók hozzák el újdonságaikat és klasszikusaikat: itt lesz a Pagony, a Csimota, a Napraforgó, a Tea, a Csirimojó, a Holnap, és szuper válogatással települ ki a Róka úr és Kompánia könyvesbolt.

Hagyományaink vendégségben

Szeptember 16-án ismét az ország különböző pontjairól érkező tájházakat, hagyományőrző egyesületeket, néptánccsoportokat lát vendégül a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Zenés, táncos programok, kézműveskedés, helyi finomságok várják a látogatókat – herőkétől a kukoricaporócáig. A program a Szabadtéri Néprajzi Múzeum tematikus évéhez kapcsolódva a malmokat és a malmokhoz kapcsolódó tevékenységeket állítja középpontba. Szó lesz aratásról, a magyar néphit molnár alakjáról, a malom folklórban való megjelenéséről. A látogatók megismerhetik a különböző őrleményeket és az ezekből készült ételeket is.

Gyereknap a Dürer-kertben

Szeptember 17-én a kicsik vehetik birtokba a Duna-parton fekvő Dürer kerthelyiségét, és tölthetik be gyerekzsivajjal a teret. A nap folyamán fellép a Rutkai Bori Banda és a Freak Fusion, kipróbálhatjátok a bábjáték-automatát, megtanulhattok zsonglőrködni, lesznek kézműves foglalkozások, Pagony olvasósarok, simogathattok alpakát, és finom falatokat is kóstolhattok.

Csinnadratta ingyenes utcaszínházi délután

A Csobánka téren ezen az őszön is megrendezik a Csinnadratta Utcaszínházi Fesztivált, amelyen délután kettőtől egészen estig számos kiváló produkciót nézhettek meg. Idén sem marad el a gólyalábas felvonulás és megismerkedettek Kodzsugukila, a boszorkány, a Kisgömböc és Pulcinella történeteivel is. A téren az előadások mellett interaktív és ügyességi játékok, verklis karaoke és lóverseny is vár rátok. Rossz idő esetén a programok a szintén a Csobánka téren található Békásmegyeri Közösségi Házba költöznek be.

Ingyenes fesztiváldömping számos budapesti helyszínen

És utoljára, de természetes nem utolsósorban, lássuk, merre rendeznek ingyenes családi fesztiválokat a városban. A legnagyobb lélegzetvételű rendezvénynek a Lánchíd Fesztivál ígérkezik, amelyen az újjászületett Lánchidat ünnepelhetitek koncertekkel és sok-sok gyerekprogrammal. Ezen a hétvégén rendezik a 16. kerületben a szokásos szeptemberi Kertvárosi Vigasságokat, ahol szintén számos családi esemény került a programba. Erzsébeten a 15. Jubileumi Reformkori Nap eseményei zajlanak a hétvégén, Kispesten pedig kétnapos Hétvégi vendégséget tartanak. Ha a 15. kerület esik hozzátok közel, akkor szerencsétek van, mert nem kell messzire menni, mindössze a Karácsony Benő parkig, ha a 15. kerület napjának rendezvényein szeretnétek részt venni.