8 új szokás, amit az emberek továbbvinnének a járvány utáni világba

Borítókép: 8 új szokás, amit az emberek továbbvinnének a járvány utáni világba
A koronavírus rengeteg változást hozott az életünkbe, rosszat és jót egyaránt. Új szokásokat is kialakítottunk, amelyek közül sokat a járványtól függetlenül is megtartanánk. Lássuk a 8 legjobbat!

A koronavírus alapvetően nehézségeket hozott az életbe, mégis sokaknak sikerült megtalálniuk benne a jót. Elkezdtük megkérdőjelezni, hogy mi számít normálisnak, és arra a következtetésre jutottunk, hogy itt a lehetőség megváltoztatni az életmódunkat.

A Vox készített egy felmérést az olvasói között arról, hogy milyen szokásokat vinnének tovább a koronavírus utáni életbe. Több száz válasz érkezett a világ számos országából, az Egyesült Államoktól kezdve, Portugálián át Pakisztánig vagy az Egyesült Arab Emírségekig. Az alábbi lista a nyolc leggyakoribb választ gyűjti össze.

Az persze nagy kérdés, hogy az emberek tényleg képesek lesznek-e megtartani az új szokásaikat. Aki valaha próbálkozott már újévi fogadalommal, az pontosan tudja, hogy nem olyan egyszerű kitartónak lenni. Azonban a közhangulat nagyon bizakodó, és van is rá oka. Most, hogy az általánosan elfogadott „normális” nem létezik, valóban képesek lehetünk megteremteni az új normalitást.

A galériából kiderül tehát, milyen új szokásokat tartanának meg az emberek legjellemzőbben a karantén után: