Indulhat a nyári szünet: ingyenesen letölthető utazós BINGO (nem csak) gyerekeknek

Borítókép: Indulhat a nyári szünet: ingyenesen letölthető utazós BINGO (nem csak) gyerekeknek Forrás: Canva (Imgorthand)
Szeretnéd csökkenteni az utazás közbeni képernyőidőt? Jó lenne, ha az autóút egy családi társasjátékká változna? Én is erre vágyom, ezért elkészítettem egy utazós bingot, amit közkinccsé teszek! Töltsétek le ingyenesen! Indulhat a vakáció!

Kicsengettek az iskolákból, zárnak a bölcsődék, óvodák: a mai nappal elindul a (sokszor) végtelennek tűnő 10 hetes nyári szünet.

Hamarosan mi is útnak indulunk: egy road trip-et terveztünk Dél-Olaszágba. Az út nem rövid, így több úti játékkal is készülök a három- és a hatéves gyerkőcömnek. Cél, hogy szórakoztató módon csökkentsem az autóban használt elektronika eszközök használatát.

A bingo játék eredetileg az Egyesült Államokban tett szert igazi népszerűségre, főleg a nyugdíjasok körében.

Most a játékszabályt az utazás köré szerveztem, de igen egyszerű maradt.

Mindenki kap egy szelvényt, amin képek foglalnak helyet. Aki meglát egyet a táblázatban lévő grafikák közül az út során, kiikszeli. A táblázat közepén lévő bónusz csillag egyszer - tetszőleges időben - felhasználható. Az nyer, akinek a táblája leghamarabb telik meg ikszekkel.

Tapasztalataim alapján játékos táblázatot már 3 éves kortól tudják használni a gyerekek, azonban gondoltam a kicsit nagyobbakra is; készítettem egy közlekedési táblás bingot is. Arra érdemes felhívni a játékosok figyelmét, hogy a táblák egyes országokban eltérhetnek egy kicsit, nem minden nemzet használja ugyanúgy a jelzéseket.

Töltsétek le ingyenesen a bingo táblákat, nyomtassátok ki, és ne felejtsétek magatokkal vinni! Kellemes nyarat és sok békés utazást kívánok minden kedves ÉVA olvasónak!

A galériánkban 5 tippet olvashattok, hogy könnyedén menjen a csomagolás utazás előtt.