Így készülj fel egy hosszabb autós útra, ha kutyával utazol!

Borítókép: Így készülj fel egy hosszabb autós útra, ha kutyával utazol! Forrás: Pixabay.com/ EddieKphoto
Négy lába van, ugat, igazi családtag, és még a hosszú autós kiruccanásra is magaddal szeretnéd vinni, mi az? Kutyus, akivel a közös autózást úgy kell megtervezni, hogy neki és neked is stresszmentes legyen az utazás.

Mint ahogy egy kicsi gyerekkel sem feladatmentes az utazás - életkorából adódó igényei miatt -, úgy egy négylábú családtaggal sem egyszerű a hosszú autózás. De egyik sem lehetetlen műfaj! Korábban írtunk már nektek arról, hogy hogyan érdemes felkészülni kisgyerekekkel egy akár 8-10 órás, hosszú autóútra, de olvashattatok arról is, hogy hogyan tervezz repülős utazást gyerekekkel.

Most a négylábú kisbarátainkkal való autós utazásról hozok nektek személyes tapasztalatot. Külföldi férjjel, nálunk gyakori az autós út, így a közel 1000 km-es, 8-10 órás utat a nagyszülőkhöz többször is megtesszük egy évben.

Mivel egy légtérben autózik hosszú órákon át felnőtt, gyerek és egy kutya, így fontos, hogy mindenki kényelmesen, biztonságosan töltse el azt a sok órát az út alatt. FONTOS, hogy mindenki szükséglete ki legyen elégítve: a gyerekek és a kutyus is legyenek mozgatva, így kiiktatva a lehetséges összes stresszfaktort.

Kellő alapossággal meg kell tervezni a kutyus fekhelyét, a kényelmét szolgáló körülményeket, és nem árt, ha időben el kezdetek készülni a majdani nagy útra.

Jöjjenek galériánkban a kutyás utazási tippek!