Ha idén télen kezdesz bele a kinti futásba, ezeket mindig tartsd észben!

futas, hideg, Forrás: Getty Images/ Koldunov
Gond nélkül futsz tavasztól őszig futópályán vagy terepen, aszfalton, ám ha igazán hideg lesz, szeretsz futópadra váltani? Ha csak nincs otthon egy, akkor marad a kinti edzés, amiről nem árt tudnod néhány dolgot!

Március óta, amikor először bezártak az edzőtermek, világszerte rengetegen kezdtek futni, és most, a koronavírus második hulláma alatt is ez a sport maradt a biztos pont a konditermek újbóli zárásával. Ám míg a tavasz az egyik legjob futószezon, a télről ugyanezt már nem lehet elmondani.

Sokan nem viselik könnyen a kemény hideget, a sötétet, a nem tökéletes időjárási viszonyokat. Mozogni viszont nagyon kell, így ha úgy döntesz, hogy futópad híján maradnak a kinti edzések, érdemes pár dologra kiemelten odafigyelned!

Láthatósági mellény

Láthatósági mellény

Láthatósági fényvisszaverő mellény Modern pántos fényvisszaverő mellény állítható méretben Alkalmas motorosoknak, futóknak is a jobb láthatóság érdekében Könnyen tisztítható, mosható Méret: Derék: 70-98cm Hossza: 38-50cm Pánt: 1*1.5m, 2*1.23m

A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.

1990 Ft

Gondolkodj rétegekben!

Ha még sosem futottál télen a szabadban, akkor az első és legfontosabb dolog, hogy komfortosan érezd magad. Lehet, hogy ez egyelőre számodra elképzelhetetlen a több ruha miatt, de hidd el, hozzá lehet szokni. A legjobb trükk ilyenkor a réteges öltözködés, hiszen a kinti hideget hamar megszokod, és szinte biztos, hogy alaposan bemelegszel az első körök után.

A szakemberek a hidegben 3 réteg ruházat viselését javasolják:

  • Az első, a bőrödhöz legközelebbi legyen szintetikus anyagból, vagy szintetikus anyag és merinói gyapjú keverékéből készült rövidebb ujjú holmi. A pamutot ebben a rétegben érdemes kerülni, mert nemcsak nagyon átnedvesedik, de az izzadtságtól a kétszeresére nő a térfogata.
  • A második rétegnek valami hosszú ujjú felsőt érdemes választani, olyat, ami benn tartja a hőt.
  • A harmadik pedig egy olyan holmi legyen, ami szükség esetén megvéd a széltől, esőtől vagy hótól.

Ha nagyon nem érzed, mennyire van hideg, az is jó megoldás, ha sétálsz egyet a futás előtt, hogy felmérd, mi lenne az optimális viselet.

Ne feledd a kiegészítőket!

  • Sapka, sál, futómaszk, kesztyű, fülvédő - ezekre is gondolj, ha a hidegben mész futni, mert hidd el, hatalmas szolgálatot tesznek.
  • Napos időben pedig a napszemüveg ugyanúgy elég fontos kellék, mint a nyári futások alatt.
  • A futócipő is nagy kérdés, hiszen nem egyszerű megoldani az edzést a jeges úton - ehhez korábban adtunk is tippeket: