3 meglepő módszer, ami a vegetáriánus étrendet fogyasztók szexuális életét felizzíthatja

szex, vega, vegán, növényi táplálkozás, erekció, szexuális élet, Forrás: Unsplash / Mari Lezhava
Ha ez az írás nem győz meg arról, hogy érdemes a táplálkozást a zöldekre alapozni, akkor semmi sem fog!

Arról biztosan sok információt hallottál már, hogy az étrend kedvező hatással van a szívre, az immunrendszerre, az emésztésre és úgy általában az általános egészségi állapotra. De vajon arról hallottál már, hogy amit eszel hatással van a szexuális jóllétedre?! Egy brit társkereső webhely – az illicitencounters.com – a közelmúltban végzett egy felmérést 1000 ember – 500 húsevő és 500 vegetáriánus (38 százalékuk vegán) – körében, hogy képet kapjon arról, ki érzi jobban magát az ágyban. A válaszok alapján a vegetáriánusok 84 százaléka számolt be arról, hogy elégedett a szexuális életével, míg a húsevők mindössze 59 százaléka vallotta ugyanezt. A vegán válaszadók 95 százaléka mondta azt, hogy elégedett. Az étkezési preferencia az együttlétek gyakorisággal is összefüggött. A válaszok szerint a vegetáriánusok 57 százaléka hetente 3-4 alkalommal szexel, szemben a húsevők 49 százalékával, akik azt állították, hogy heti 1-2 alkalommal bújnak ágyba partnerükkel.

szex, vega, vegán, növényi táplálkozás, szexualitás,
Forrás: Unsplash / Kenny Eliason

A következő három megfigyelés magyarázatot adhat a felmérés hátterére!

1. A szex izgalmasabbá válik

„Bizonyos ételek növelik a libidót és elősegítik a hüvely sikosodását” – mondja dr. Mary Rosser amerikai szülészorvos. „Az avokádó és a gyökérzöldségek (például az édesburgonya) A-vitamint tartalmaznak, ami nemi hormonokat (például tesztoszteront) termelhet, ez pedig befolyásolja az izgathatóságot. A sötét levelű zöldek bőséges antioxidáns tartalmúak, köztük C-vitaminban, béta-karotinban és polifenolokban, ezek az anyagok fokozzák a keringést, egészségesebbé és síkosabbá teszik a hüvely falát” – mondja a szakember.

2. Figyeld a tested jelzéseit

A vega táplálkozás során általában magasabb a szénhidrátbevitel, mint ott, ahol állati eredetű fehérjéket is fogyasztanak. Ez megváltoztathatja a hüvelyflórát, a savassága lúgossá válhat, ami gombás vagy bakteriális fertőzésekhez vezethet. A vegetáriánus étrend megkezdése után egy-két hónapig érdemes joghurtot fogyasztani, hogy a hüvelyflóra kémhatása ne változzon. Ez stabilan tartja a hüvely pH-szintjét az átmenet során a fertőzések megelőzése érdekében. Ha vegán vagy, fogyassz a sav-bázis egyensúly fenntartására alkalmas étrend-kiegészítőt.

szex, vega, vegán, növényi táplálkozás, szexualitás,
Forrás: Unsplash / Sinitta Leunen

3. Változik a testkémia

Ha több növényt eszel, akkor több rostot fogyasztasz. Az olyan tünetek mellett, mint a puffadás, amely befolyásolhatja az izgalmi állapotot, a hüvely kipárolgása is megváltozhat, ugyanis amit eszel, az közvetlenül befolyásolja a test kémiáját. Körülbelül egy hónapnak kell eltelnie, amíg a rendszer beáll, és a hüvelyi kipárolgás visszatér a normális kerékvágásba. Addig is igyál sok vizet, hogy felgyorsuljon az átállás folyamata, csökkentsd a finomított szénhidrátok és cukrok fogyasztását, mert ezek is befolyásolhatják a különböző testrészek illatait.

A növényi alapú étrend enyhülést jelenthet az erekciós zavarban szenvedő férfiak számára!

Az erekciós diszfunkció a 40 év feletti férfiak egyharmadát érinti. A jelenség elsődleges oka a véráramlás gátlása, az artériák beszűkülése miatt. Viszont a növényi alapú étrend és a testmozgás tartós enyhülést jelenthet, ugyanis jótékonyan hat a szív- és érrendszer egészségére. Ráadásul javul a fizikai megjelenés és az általános közérzet is, melyek ugyancsak potenciálnövelő tényezőknek tekinthetők. Általában a nagy mennyiségű növényi táplálék (gyümölcsök, zöldségek, fűszerek) azért is kapcsolódat a szexuális élet fellendítéséhez, mert összetételüknél fogva afrodiziákum (vágyfokozó) tulajdonságaikról is ismertek. Sok egyéb mellett a ginzengtől, a szezámtól, a szarvasgombától, a spárgától, a petrezselyemtől, a zabtól, tökmagtól, gyömbértől, fokhagymától, céklától, szerecsendiótól várható ilyen hatás.

Galériánkban mutatjuk a 4 csillagjegyet, akivel a legemlékezetesebb az együttlét!