Újra támad a koronavírus? Már 9 magyar településen emelkedett a fertőzöttek száma

Borítókép: Újra támad a koronavírus? Már 9 magyar településen emelkedett a fertőzöttek száma Forrás: Getty Images
Ugyan mindannyian reménykedtünk abban, hogy a Covid immár elköszönt tőlünk egy életre, azonban ennek ellenére folytonosan vissza-vissza kacsintgat, sőt, mondhatni rohamos terjedéssel tarol le minket.

9 településen is nőtt a fertőzöttek száma

Az ősz kezdetével ismét belobbant a Covid-hullám. A szennyvíz CoV-2 örökítőanyagának országos áltagkoncentrációja szerint több magyar városban is komoly számmal nő a fertőzöttek aránya. Egészen pontosan Debrecenben, Kecskeméten, Békéscsabán, Miskolcon, Salgótarjánban, Szekszárdon, Veszprémben, Szolnokon és Szombathelyen.

Sajnálatos módon csökkenés egyetlen magyar településen sem tapasztalható, leginkább stagnálás figyelhető meg. De a 34. héttől több városban is elkezdett emelkedni a betegek száma. Ezentúl Budapesten, Pécsett és Zalaegerszegen ugyan jelenleg nem nő, de kifejezetten magas szinten stagnál a koronavírus jelenléte – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján.

Forrás: Getty Images

Az oltás továbbra is védelmet nyújt a fertőzések ellen

Azonban egyelőre komoly aggodalomra nincsen ok, ugyanis több kutatás is alátámasztotta, hogy az oltás továbbra is védelmet nyújt, még a jelenleg kissé erőszakosan terjedő, BA.2-86. variánssal szemben is.

Azonban az Egészségügyi Világszervezet szerint a halálos áldozatok száma világszinten újra növekedésnek indult, különös tekintettel Közel-Keletre és Ázsiára. Ezentúl az amerikai kontinensen és Európában a kórházi kezelésre szorulók száma mutat jelentős növekedést. A rohamos terjedés folytán Németországban már az újbóli kötelező maszkviselésről folyik a vita.

Az alábbi galériában pedig összegyüjtöttünk 8 dolgot, amit a covid megváltoztatott az életünkben!