JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Végre itt a szezonja a zöldségnek, ami képes csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát: 5 jótékony hatása

Borítókép: Végre itt a szezonja a zöldségnek, ami képes csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát: 5 jótékony hatása Forrás: Viktoria Slowikowska/Pexels
A tavasz beköszöntével a friss zöldségfélék egyre több helyen jelennek meg, ez pedig rendkívül jó hír számunkra, ugyanis ennek köszönhetően egyre egészségesebben, változatosabban, vitamindúsabban tudunk étkezni. Az egyik kedvenc zöldségem az újhagyma, melynek most kezdődik igazán a szezonja, ami pedig igazán jó hír ezzel kapcsolatban, hogy számos jótékony hatása van ennek a szuper zöldségnek. De nézzük is, melyek ezek.

Az újhagyma fantasztikus egészségügyi hatásairól keveset tudunk, pedig elképesztő, hogy rendszeres fogyasztása milyen vitaminbombaként tud hatni a szervezetre. A friss, ízes hagymák nemcsak rendkívül gazdagok tápanyagokban, hanem olyan antioxidánsokban is, amelyek számos egészségügyi problémától óvnak meg. Több kutatás igazolja az újhagyma fogyasztásának előnyeit, amelyek között szerepel a szív- és érrendszeri egészség támogatása, az immunrendszer erősítése, és még a rák megelőzése is.

Forrás: Pexels/Dyon Siregar
Az újhagyma jótékony hatásai sokak számára nem ismertek.

Az újhagyma jelentős C-vitamin-forrás, amely esszenciális tápanyag a szervezet számára. A C-vitamin erősíti az immunrendszert, segítve a fertőzések elleni küzdelmet és a sebgyógyulást. Emellett fontos szerepe van a kollagéntermelésben is, amely elengedhetetlen a bőr és az ízületek egészségének megőrzéséhez. Ezentúl az újhagymának antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai vannak, így hozzájárul a szervezet védelméhez a különböző betegségekkel szemben is. Miután rendkívül sok jótékony hatása van az adott zöldségnek, így mindenképpen érdemes fogyasztását beépíteni a mindennapokba.

Íme az újhagyma jótékony hatásai!