7 jól bevált tipp, hogy végre leszámolj a rossz lehelettel: végleg megszabadulhatsz tőle!

szép fogak, mosoly, lehelet, rossz lehelet, jó lehelet, szájápolás, fogápolás, Forrás: Pexels / Shiny Diamond
Fokhagymás spagettit vacsoráztál, vagy épp kihörpintetted a reggeli kávét? Teljesen rendben van, hogy a leheleted nem lesz épp kellemes – s itt az idő, hogy alapos szájöblítés után bekapj egy mentolos rágót, vagy megmosd a fogad. Ám, ha a kellemetlen szájszag rendszeresen körülölel, lehetséges, hogy van mit csiszolni az általános szájhigiéniádon!

„A rossz szájszagot a nyelven és a torok hátsó részén található kéntermelő baktériumok elszaporodása okozza” – mondja az amerikai fogorvos, Irina Kessler. A kellemetlen lehelet, mintegy az emberek 50 százalékánál megfigyelhető, pontosabban érezhető, s ennek a problémának közel 90 százalékát a nem megfelelő száj- és fogtisztítási szokások eredményezik. Azt is eláruljuk, hogy a napi két fogmosás nem biztos, hogy elegendő, hanem olyan lépéseket is be kell vezetni a napi száj- és fogtisztítási rutinba, mint a nyelvkaparás, fogselyem-használat, illetve évente kétszer érdemes akkor is fogorvoshoz menni, ha nincs semmilyen panaszod, ugyanis némi fogkő biztosan keletkezik néhány havonta, aminek eltávolítása segít üdébbé varázsolni a leheletet.

Forrás: Notino
Sensodyne Pronamel Whitening fehérítő fogkrém érzékeny fogakra! Hatékonyan távolítja el a lepedéket, kíméletes a fogakhoz, és ragyogóan fehérré varázsolja mosolyodat. Eltávolítja a fogak elszíneződést, és az ételekben található savak ellen is védelmet nyújt. Részletekért kattints!

Mi számít igazán rossz leheletnek?

A reggeli rossz leheletet például nehéz elkerülni, mivel a kellemetlen szájszagot termelő baktériumok elszaporodnak. Ha azonban az éjszaka folyamán többször kiöblíted a szád, a reggeli kellemetlen lehelet nem lesz annyira tömény. A kellemetlen lehelet okozói lehetnek ételek, italok és persze a cigaretta is. A szájöblítés és a fogmosás segíthet ezeken a helyzeteken, de például erős dohányosok leheletét nincs az a speciális fogkrém, ami teljesen felfrissítené. Krónikus rossz lehelet oka többféle betegség lehet: például reflux, cukorbetegség, rossz fogak, gyulladt fogíny következménye.

Ám van hét száj- és fogápolási szokás, amely segíthet, ha nem áll semmi komoly magyarázat a rossz lehelet hátterében! A továbbiakat a galériára kattintva elolvashatod!