Ezt az idényzöldséget tartják a legegészségesebbnek: valódi rákellenes csodaszer

Borítókép: Ezt az idényzöldséget tartják a legegészségesebbnek: valódi rákellenes csodaszer Forrás: tookapic/Pexels
Lassan beköszönt a brokkoli szezonja, mely május végétől egészen októberig tart. Ebben az időszakban érdemes a lehető legtöbbet fogyasztani ebből a fantasztikus zöldségből, ugyanis nagyon egészséges, számos jótékony hatása van a szervezetre.

A brokkoli rengeteg vitamint, ásványi anyagot, értékes vegyületet, növényi rostot és antioxidánst tartalmaz. Előnyei közé tartozik, hogy képes a szervezetben lévő gyulladásokat csökkenteni, ezentúl stabilan tartani a vércukorszintet, és erősíteni az immunrendszert. Nem elhanyagolható, hogy bőrfiatalítóként, szépségmegőrzőként éppúgy értékes, mint csont- vagy szíverősítőként, sőt még a rákkal szemben is képes felvenni a harcot.

A zöldség különlegessége, hogy található benne A-, B-, C-vitamin, valamint kalcium, magnézium, vas és számos egészséges ásványi anyag. Ennek köszönhetően valódi vitaminbombának bizonyul. Nem véletlen ajánlják, hogy minél gyakrabban fogyasszuk.

Forrás: Polina Tankilevitch/Pexels
A brokkolit párolva érdemes fogyasztani, hogy minél több tápanyag maradjon benne.

A fogyókúrázók jó barátja is lehet, hiszen rendkívül kevés a kalóriatartalma, azonban miután nagyon gazdag rostokban, így abszolút eltelít, és nem okoz éhségérzetet. Az biztos, hogy sokkal egészségesebbnek hangzik, mint az a TikTok-diéta, amiről múltkor számoltunk be. Bár készülhet belőle krémleves és rakott hús is, fogyasztását leginkább párolva ajánlják, ugyanis főzése során számos értékes tápanyag távozhat belőle.

De nézzük is a brokkoli jótékony hatásait: