7 étel, melyet rendszeresen fogyasztasz, és tönkreteszi a bőrödet: a túl sok sóval is érdemes vigyázni

Borítókép: 7 étel, melyet rendszeresen fogyasztasz, és tönkreteszi a bőrödet: a túl sok sóval is érdemes vigyázni Forrás: Andrea Piacquadio/Pexels
Amit megeszünk, az hatással van az egészségünkre, a szépségünkre, a testünk, szervezetünk működésére, nem véletlen tartja úgy a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Fontos tudni, hogy az elfogyasztott ételek legalább olyan jelentősséggel bírnak bőrünk állapotára, mint a drága krémek. Mutatjuk is, mely ételek azok, melyekből szépségünk érdekében (is) érdemes kevesebbet fogyasztani.

A bőr megjelenéséhez, működéséhez rendkívül sok tényező járul hozzá. Elsősorban a genetikától függ, hogy milyen állapotban van a bőrünk, például mennyire hajlamos a ráncosodásra, pattanásokra, különböző bőrhibákra. Természetesen lehet javítani a bőr állapotán megfelelő bőrápolással és fényvédelemmel. Azonban nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy amennyiben nem figyelünk oda az egészséges táplálkozásra, akkor hiába kenegetjük az arcunkat a legdrágább krémekkel, nem ér sokat.

Forrás: Andrea Piacquadio/Pexels
Nemcsak az számít, mit kenünk az arcunkra, hanem az is, mit eszünk.

Egy régebbi cikkben már említettük, hogy vannak olyan ételek, amelyek feszesebbé, szebbé teszik a bőrt, azonban olyanok is vannak, amelyek cseppet sincsenek jó hatással a bőrre.

Lássuk, milyen ételek, élelmiszerek károsak a bőr egészségére: