8 bizonyítottan rákmegelőző étel, amit fogyassz bőséggel!
Forrás: Unsplash / Khamkhor
Valóban léteznek rákellenes élelmiszerek? Régóta kutatják különböző alapanyagok tápanyagtartalmát a rákkal összefüggésben is.
Tudjuk, hogy vannak karcinogén, azaz rákkeltő anyagok, köztük sok, az élelmiszeriparban is előfordul, s vannak olyanok, amelyek a rákmegelőzésben segíthetnek.
Érdemes a következő alapanyagok listáját nagyon alaposan észben tartani, s minél többször, minél többet fogyasztani belőlük!
A daganatos megbetegedések táplálkozással történő megelőzésére irányuló kutatások még korai szakaszban vannak, és további vizsgálatokat igényelnek. A tudósok a legtöbb említett vizsgálatot sejtekkel vagy állatokon végezték. Fontos azonban emlékezni arra, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás, a friss gyümölcsökben, zöldségekben és jó zsírokban gazdag étrend bizonyosan javítja az általános egészségi állapotot.