Melyik gyümölcs segít megelőzni a rákot?
"Gyümölcsöt enni maga az egészség." "Napi egy alma az orvost távol tartja." Ehhez hasonló bölcsességekkel nap mint nap találkozhatunk. Mi rejlik az több évtizedes, esetleg évszázados megállapítások mögött? Utánajártunk, hogy mennyi jó lakozik az egyes gyümölcsökben.
Fotó: Photl.com
Sárgabarack: Javítja a látást, jó hatással van a szív- és érrendszerre. Vérképző, magnéziumban, vitaminokban gazdag.
Eper: Antibakteriális hatású, hasznos a rák megelőzésében, magas C-vitamin tartalmú és folsav és vastartalma segíti a sejtek megújulását.
Ribizli: Magas C-vitamin tartalmú, vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentő, rákmegelőző.
Áfonya: gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, kiváló gyomor- és bélproblémákra, vérfrissítő.
Mogyoró: csökkenti a koleszterinszintet, sok telítetlen zsírsavat és fehérjét tartalmaz.
Málna: Gyulladáscsökkentő, erősíti a hajat és a körmöket, magnéziumban, káliumban, kalciumban gazdag.
Fotó: Photl.com
Grapefruit: Vízhajtó, méregtelenítő, C- és A-vitaminban gazdag.
Mandula: magas fehérjetartalmú, javítja a vérkeringést és az agyi funkciókat.
Aszalt szilva: Sok folyadékkal kiváló hashajtó, lassítja az öregedést.
Dió: Magas az omega-3 zsírsav tartalma, B-vitaminja pedig segít az agy karban tartásában.
Ananász: Zsírégető, magas kálium, foszfor és magnézium, C- és E-vitamin tartalmú.
Füge: Gyomorsav-semlegesítő, helyre billenti a sav-bázis egyensúlyt.
Papaya: Túlsúly, magas vérnyomás, érszűkület, túl savasodás, allergia, székrekedés, rossz bélflóra, herpesz, szívproblémák, depresszió ellen fogyasztják.
Ti is mindennap fogyasztotok zöldséget, gyümölcsöt? Melyik a kedvenc?